pitbull

serco
bu savasci kopek on dokuzuncu yuzyilda ingiltere’nin staffordshire bolgesinde bulldog ila cesitli terrierlerin ciftlestirilmesiyle elde edildi, birlesik devletler’e getirilen bu cins burada onun agirligini arttiran ve basinin daha guclu hale gelmesini saglayan amerikali yetistiriciler tarafindan mukemmellestirildi..

erkeklerde 44-46 cm., disilerde %10 daha alcak, agirlik: 17-20 kg. guclu, kasli bir govdesi vardir ayni zamanda cok ceviktir. gozler yuvarlak. siyah. kulaklar dik, uclari biraz kesik. kuyruk kisa, yatay duruslu kalin,kisa, parlak tuyleri vardir. her renk olabilir. ancak erkeklerin rengi % 80’den fazla beyaz olmamalidir. amerikan kopek kulubu tarafindan american staffordshira, ingiliz kopek kulubu tarafindan ise amerikan pit bullterrier olarak siniflandirilmistir.

son derece cesur (cok eski savas kopeklerinin doludur) ve cok canli bir kopektir, dusmaniyla olduresiye savasir, dislerini kenetledigi zaman acilmaz. ancak, asgari bir egitimle yabancilarin niyetini anlayabilmesini saglayacak kadar yetenekli, sakin, iyi huylu ve itaatkar bir kopek haline gelebilse de tehlikeli ve saldirgan bir cinstir.

mulk bekcisi olarak cok iyi sonuc vermistir. insana eslik eden kopek olarak da degerlidir..
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol