mahmut ustaosmanoğlu

independence
vefatina sevinmedigim kadar uzulmedim de, nötrüm.

dini sevmem, din adamlarina da saygi duymam.

iletişimin saliseler icerisinde gerceklesebildigi bu zaman diliminde, bir kac tusa basarak dinin, kitaplarin ve allah'in hakkinda her tür evrensel bilgiye ulasabilecek durumdayken, bir din adami benim bilmedigim ve / veya ogrenemeyecegim ne ogretebilir bana?

yaratan oldugu iddia edilen varligin mesajlarini internet araciligi ile bile olsa direkt kendi kitabindan ogrenebilmek varken, neden yaratanin kitabi ile arama yine yaratanın yarattıgı ve muhtemeldir ki benden daha az zeki olan bir insan evladini araci kilayim?

din adami oldugu iddia edilen pek cok sarlatanın minicik erkek cocuklarina yahut kiz cocuklarina yaptiklari cinsel istismarlar ayyuka cikmisken ve hic de azimsanamayacak ölcüdeyken, neden dini kendine meslek edinmis kisilere bana temiz dini bilgiler aktaracaklarina dair güven duyayım?

20 senedir din, allah, kitap, bismillah, allah allah soylemleri ile dini istismar edip ulkenin yedi ceddi ile halvete girme calismalari yapan bir iktidar bastayken, basimiza gelen bunca seyin dini duygular oldugunu bile bile neden hala dini dillerine pelesenk edenlere itibar gostereyim?

sozlerim mahmut ustaosmanoğlunun bizzat sahsina degil, dusuncelerine, uygulamalarina, cevresindeki insanlara etkilerine.

niyet amelden ustundur derler. niyet dini kurallarina uygun bir sekilde yasamaksa sinirsiz sayıda kaynak var, okuyun, birden fazla bakis acisini okuyun, imam gazali okurken ilhan arsel de okuyun, cubbeli ahmet okurken turan dursun da okuyun, farkli bakis acilarini okuyarak beyninizde bunlari harmanlayın ve neye inanacaginiza siz karar verin. dine inanmaya karar verirseniz de aha kuran orada, binbir cesit hemen hemen ayni olan tefsirleri mevcut.

allah ile araniza allah kulu koymayın
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol