yalan söylemek

independence
soyleyen icin her ne kadar basit bir eylem olsa da, soylenen icin, ozellikle deger verdigi bir birey tarafindan soyleniyorsa, yikici bir hasar birakir.

yalan soyleyebilmek azmine sahip olan bir insanin dogru soyleme cesaretine de sahip olmasi esasen son derece elzemdir. gecmisten gunumuze degin dillerde pelesenk olmus biz soz vardir;

"Gerçeklerin, sonunda ortaya çıkmak gibi bir huyu vardır. " seklinde.

inanmasi guc gelebilir ama bu reel bir soylemdir ve her gercek bir gun ortaya kesinlikle cikar, ama gec ama erken ve fakat sonuc degismez. eger kendinize yahut karsinizdaki bireye deger veriyorsaniz hicbir kosulda, durum ne olursa olsun yalana basvurmamanizi oneririm. hatta eger yalan soylemeyi dusundugunuz kisi daha onceleri yalandan sebeple yara almissa, kirilmissa, zedelenmisse, onun tepkisinden korkmanizda da fayda var.

savasta ve darginlari baristirmak amaci haricinde iyi niyetli bir yalan olmaz ve tüm bunlari biliyorsaniz ve buna rağmen yalan soyluyorsaniz, kotu bir insansinizdir, basiniza gelebilecek her müsibete hazirlikli olmanizda fayda var bu durumda.

ez cümle, yalandan uzak durun, henuz hayatınızın bir parcasi haline gelmemisse.

bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol