pcr testi

independence
bu testi yaptirmak inanilmaz gerzekce bir sistemden geciyor.

şöyle ki;

gectigimiz persembe gunu 6 kisi bir mekana gittik. boyle 1000 kisilik bir mekan dusunmeyin, herkesin kendine ait bir kamelyasi var 8/10 kislik, yani kimselerle temasiniz yok, ancak size servis eden garsonla ayni kare icerisinde bulunuyorsunuz o da 2/3 dakikaligina. adam işini bitirip cekip gidiyor nihayetinde.

6 kisiydik, dun bu arkadaslar semptom gostermeye basladilar, test oldular, 5 i de pozitif cikti. masadaki 6. kisi benim ama bende herhangi bir belirti yok. ne olursa olsun, 4 saat 6 metrekare yerde maskesiz bir sekilde bu kisilerle birlikte yedim ictim.

arkadaslar dun beni aradilar, biz pozitif ciktik sen de bi test yaptir diye. peki dedim, hastane zaten tam karsi caddemde, bastim gittim. once bir siraya soktular beni, 15 dakika sonra siram geldi, muayene fişi verecek olan kadin "ne gibi sikayetleriniz var" dedi, sikayetim yok ama durum buyken bu dedim, sıra fişi verdi yan tarafa gecin dedi. yan tarafa gectim bir 15 dakikada orada bekledim, meger yan tarafin tek gorevi sikayetleriniz neler demekmis. sordu anlattim, size test yapmayalim nasil olsa negatif cikacak ama siz yine de bir sikayetiniz olursa muhakkak gelin test olun dedi.

yahu arkadas, 5 pozirif ile 4 saat 6 metrekarelik yerde asiri temasliyim. sikayetim yoksa bile asemptomatik olabiliim, yayici olabilirim, sen neden testimi yapmiyorsun ki benim. illa gotumden sikayet mi uydurayim, tat alamiyorum koku alamiyorum belim agriyor mu diyeyim?

ozetle gerisin geriye yolladilar beni ama ben yine de her ihtimale karsilik milletin gunahina girmemek icin 10 gun karantinaya aldim kendimi. asemptomatiklerin hastaliklari kendi kendine geciyor mu, gecmiyorsa 10 gun sonra yine de yayici olmayacak miyim onu da bilmiyorum. hadi buyur burdan yak.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol