ingilizce dünya dilidir

maliyeci
(bkz: sozluk forum degildir) kurali uyarinca polemige girmeden bu konu hakkinda sunlari soyleyebilirim.

birincisi ingilizce dili dunya dilidir,bu dogru ancak onu dunya dili kilan cok ustun bir dil olmasi degildir.sekli,yapisi,grammeriyle cok kaliteli bir dil degildir,hatta kelime uretemez halde bir dildir ki ram gibi kicindan kelimeler uydurmaktadir.onu dunya dili kilan dunyayi hegomanyasi altinda bulunduran guclerdir.ekonomik ve siyasi gucun etkisi dirayetsiz toplumlarda bir nevi somurge etkisi yaratir.zira sadece dilde degil,kulturde de amerika bugun dunyayi etkilemistir.

butun bu anlattiklarimi unutup soyle bir varsayim yapalim.kabul edelim ki ingilizce kraldir,ingilizce en super dildir,her yerde onunla rahatca yasarsin.bu bile genlerinden gelen dusunme seklini degistirmeye,bir turk gibi anlayip kavramana yeter mi? dilde yozlasma dedigimiz kavrami kuvvetlendirme hakkini sana verir mi? bir millet herseyinden once diliyle vardir.dilin olmazsa kulturun olmaz,kulturun olmazsa kimlik bunalima girersin.
eger ben turkceyle anlatamadigim bir seyi tutup ingilizceyle anlatabilirsem,turkce konusurken sikinti cekersem iste o zaman derim ki hakkaten "ingilizce dunyanin en iyi dilidir" diye.ama bu hic bir zaman olmiyacaktir.zira olursa bizde olamayacagiz.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol