odtü

zywiec
ülkede darbe dönemlerinden kalan "aman yavrım sen siyasete heç garışma, derslerini gözelce ver gel" mantığı hakim olduğu için hakir görülen, zeka ortalaması ekseriyetle ülkeden yüksek olan gençleri barındıran güzide üniversitemizdir.

üniversite kurumu alan eğitiminin yanı sıra eleştirel düşünce yeteneğini vermekle de yükümlüdür, hatta temel amaçlarından biri budur. ot gibi adam yetiştiren okula üniversite denmez. bugün toplum tarafından "siyasi" diye yaftalanmasının tek sebebi vardır: eleştirel düşünebilen öğrencilere sahip olması. odtü'yü dünya üniversitesi yapmak mı istiyorsunuz? öğrencilerin siyasi kimliğini eleştirmek yerine diyanet işleri başkanlığına ayrılan yıllık bütçenin yüzde onunu o çocuklara verin, bakın nasıl da güzel dünya üniversitesi oluyorlar. nitekim "odtüyü yıkalım yerine üç tane üniversite yapalım" mantığına sahip bir ülkede bu pek de mümkün değildir.

buna rağmen öğrencisi biraz sinir bozucudur, sadece odtü'lü olmanın kendilerine ayrıcalık verdiğine inanan gereksiz marjinal bir kesim barındırır. odtü dışındaki üniversitelerde verilen eğitimi çöp, okuyan öğrencileri gerizekalı olarak gördükleri için odtülü olmayan kimseyle iletişim dahi kurmamak gibi saçma sapan bir adetleri vardır. yine de biz seviyoruz kendilerini.

edit: imla
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol