amsterdam

shot
erasmus öğrencisi olarak gidip bir dönem kaldığım hollanda'da haftasonları devamlı gittiğim; iç içe, giderek büyüyen kanallardan oluşan şehir. şehrin hemen her yerine tramvayla veya bisikletle ulaşabilirsiniz.

amsterdam centraal'den tramvayla albert cuypmarkt'a geçip pazar gezebilirsiniz. peynir vb. almak istiyorsanız buraya bakabilirsiniz.

çiçek seviyorsanız bloemenmarkt'a uğramanız gerekir, burada birçok farklı türde tohum ve çiçek bulabilirsiniz. ayrıca onlarca çeşit lale soğanı tabii. albert cuypmarkt'la uzak değiller.

waterlooplein bit pazarıdır, yanyana açılan standlarda değişik ürünler bulabilirsiniz.

amsterdam'daki madame tussauds müzesi dam meydanı'nda yer alır. giriş nispeten pahalı olsa da içindeki heykeller güzeldir, biletinizi online alırsanız hem daha ucuza alırsınız, hem sıra beklemezsiniz. ki sıra olur.

isterseniz amsterdam'dan civar şehirlere gidebilirsiniz. amsterdam ülkenin kültürel başkenti olsa da, politik başkent den haag'dır (the hague, lahey). rotterdam, avrupa'nın en büyük limanına sahip olan şehirdir. utrecht (ü ile okunur) genelde trenlerin aktarma merkezidir.

bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol