dr. who

shot
1963 yılında başlayan ve halen devam etmekte olan, ingiliz yapımı bilimkurgu dizisi. bu kadar uzun sürebilmesinin nedeni, diziye adını veren doctor'ın rejenerasyon geçirerek görünümünün ve bedeninin değişebilmesidir. böylece birçok farklı kişi başrole gelmiştir.

klasik seri denilen 2005 öncesi dönemde 8 doktor vardır. yeni seri denilen dönem ise 2005 yılında christopher eccleston ile başlar.

doctor, gallifrey gezegeninden gelen bir zaman lordu dur. tardis denilen aracıyla zaman ve uzayda seyahat edebilir. tardisler normalde farklı şekillere girebilse de, doctor'ın tardis'i bozuktur ve her zaman 1960lardan kalma bir telefon kulübesi şeklindedir.

doctor neredeyse her zaman yanında bir yol arkadaşı ile gezer. hatta bu companionlardan sarah jane'in, the adventures of sarah jane isimli bir spin-offu çekilmiştir.

moffat'ın yazdığı bölümler güzel olsa da, şahsi fikrim senaryonun tamamını yazmaya başladıktan sonra gereksiz yere fazla komplike yaptığı ve düğümlerin bazılarını da çözemeden bıraktığıdır.

yeni seriden blink, silence in the library/forest of the dead, human nature/the family of blood, the girl in the fireplace, the empty child, vincent and the doctor, the waters of mars, the end of time gibi bölümler, en iyi bölümler arasında sayılmaktadır.

her zaman tennantçı, her zaman 10. doctorcıyım.
i don't wanna go der, susarım.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol