call me lucky

yuce
Mutlaka tavsiye ediyorum, Barry Crimmins'in hayatını anlatan bir belgesel-film. Barry Crimmins kim diyecek olursanız, kendisini ben de bu filmle tanıdım, ancak şöyle özetlemek gerekirse doğruyu söyleyenin dokuz köyden kovulmakla kalmayıp sürüm sürüm süründürüldüğü ülkemizde çok ihtiyaç olduğunu lakin pek barındırılmayacağını düşündüğüm bir komedyen&siyasi hicivci:
Şöyle bir örnek vereyim:
Barry:
Bana radikal denilmesinden bıktım. Radikal olduğumu ya da sizin radikal olduğunuzu sanmıyorum. İsteğimiz şeyin nesi radikal? Barış istiyoruz. Ekonomik adalet istiyoruz. İnsan hakları istiyoruz. İş istiyoruz, umut istiyoruz. Toplu taşıma istiyoruz. Ben radikal miyim? Hayır, radikal değilim. Çeneme kadar petrole batmışken daha fazlasını getirsin diye dalgıç kıyafeti giydirip çöle gönderdiğim 400 bin askerim yok. Radikal olan budur.
Barry:
Carter'ın rehine kurtarmak için bulduğu en iyi plan çöle kaçıp helikopterlerle kendimize saldırmak. Ne mi vaat ediyor? "İnsanları kadar iyi bir hükümet." Eğer öyleyse berbatız. Reagan'ı sevmiyorsan, kesin Carter'cısın. Öyle olmalı.” Canın cehenneme!
----------------------------------------------------------------------------
Özellikle bu yukarıdaki kısma çok katılıyorum çünkü bu ülkede de illa ya x'ci ya y'ci olacaksın, eğer aç karnını doyurup beleş otobüsle iki bayrak sallayıp sözde vatan kurtarma ayağına keyif yapmaya gitmiyorsan vatan hainisin, "şunlar şunlar oluyor" dediğinde "siz geziciler hede hödö" deniyor hemen. Kardeşim, güzel insanlar, ben hiçbir siyasi liderden, hiçbir siyasi partiden yana değilim, kaba tabirle g.t kılı değilim, gelmiş geçmiş hiçbir lider benim idolüm, reisim, başkanım falan değil, gezici de değilim. Ben daha önce de dediğim gibi Allah'ın bir kuluyum. Kendi değerlerim var, kendi inançlarım var, sevdiğim, saygı duyduğum insanlar elbette var ancak ben bir sürünün parçası değilim, çobana ihtiyacım yok. Kaderci değilim lakin her seçimimin sonucunun belli olduğunu bilerek bu şekilde hareket etmeye çabalarım. Liderler savaşı ile fillerin tepişmesi altında ezilen çimen ot püsür olmayacağım. Bunu da tekrar bildiririm. Size de tavsiye ederim.
http://www.imdb.com/title/tt3899932/fullcredits?ref_=tt_cl_sm#cast
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol