grup yorum da yorumlu dayak

reddy
bugunku hurriyet gazetesinin mansetten verdigi dusundurucu haberdir.

grup yorum’un kurucusuna ‘hayranlardan’ telif dayagi

politik protest sarkilariyla taninan grup yorum’dan iki yil once ayrilan metin kahraman, eski sarkilarinin telifini isteyince, bir konser sonrasi grubun bazi hayranlari tarafindan kacirilarak feci sekilde dovuldu.

vucudunda kiriklar, basinda ciddi travmalar olusan metin kahraman, saldirilardan yilmayacagini soyledi. grup yorum ise dayak konusunda ‘kinamiyoruz, kinamayacagiz’ dedi.

gecen 1 eylul gunu gaziosmanpasa’daki kucukkoy eftelya dugun salonu’ndaki konser sonrasinda, grup yorum’un kurucu ve eski uyelerinden metin kahraman, bir grup grup yorum fanatigi tarafindan kacirildi, tartaklandi, dovuldu ve taksim ilkyardim hastanesi’nin onune birakildi.

dayagin nedeni olarak metin kahraman’in mesam’a basvurup grup yorum uyesi iken yaptigi bestelerin kendi adina kaydedilmesini istemesi gosterildi.

grup yorum ise bu eserlerin ‘kolektif’ olarak uretildigini ve metin kahraman’a ait olmadigini savunuyor. gruba gore metin kahraman, mesam’a giderek onlarin eserlerini calmaya kalkismis, ustelik kendilerini hirsiz yerine koymustu. bu tartismayi duyan bir kisim grup yorum taraftari da bu nedenle metin kahraman’i herkesin gozu onunde feci sekilde dovmustu.

bestelerim onurumdur

fanatik taraftarlarin daha da ileri gidebileceginden ve metin kahraman’in hayatindan endise eden munzur aydinlar platformu, eger ozur dilenmezse grup yorum’u boykot edeceklerini acikladi. platform simdi saldiriyi kinamak icin imza topluyor.

telefonda gorustugumuz metin kahraman, yasadiklarini soyle anlatti: ‘korkuyorum, ama pes etmeyecegim. 1 eylul tarihinde onlarca kisinin gozu onunde kendisine grup yorum hayrani diyen bir grubun saldirisina ugradim. gozum morardi, vucudumda kiriklar olustu, kafamda ciddi yaralanmalar meydana geldi. daha fazlasini yapabileceklerine yonelik tehditler savurdular. bunu yapanlar bu telif meselesini cozumsuzluge suruklemek istiyorlar.’

kahraman, kendisini dovenleri lanetledigini soylerken ‘maruz kaldigim insanlik disi muameleye ragmen grup yorum’daki tarihimle ve grup yorum albumlerinde yer alan bestelerimle onur duymaya devam edecegim’ dedi.

grubun hayranlaribolundu

metin kahraman’a yapilan saldirinin ardindan grup yorum taraftarlari ikiye bolundu. bir grup bu cirkin saldirinin ‘devrimci ruh’a yakismadigini, diger bir grup ise ‘metin kahraman’in bunu hak ettigini’ savunuyor. ancak istanbul.indymedia.org adresindeki tartisma platformunda kod adi ‘sansure’ olan biri, tartismayi tehlikeli bir boyuta cekti. sansure, metin kahraman ve kardesi kemal kahraman’in da oldugu 15 kisilik bir infaz listesi yayinladi. listedeki tuncay isimli kisinin karsisina ‘oldu ne yazik ki, cephe adaletiyle degil ama’ diye yazmisti. sozu edilen tuncay akdogan grup yorum’un eski uyelerinden biriydi. gecen yil kasim ayinda taksim’deki evinde, mum devrilmesi sonucu cikan yanginda olmustu.

kinamiyoruz kinamayacagiz

konuyla ilgili ilk kez konusan grup yorum uyesi inan altin sunlari soyledi: ‘metin kahraman bizden habersiz mesam’a gitmis bestelerin kendisine ait oldugunu soylemis, bizi hirsizlikla suclamistir. onun grup uyesi oldugu siralarda bestelerin kime ait oldugu yazilirmis. ama biz son yillarda grup yorum diye imza atmayi tercih ediyoruz. cunku bu sarkilar ideolojik, politik ve kulturel olarak grup yorum icinde uretilmis sarkilardir. hic kimse birey olarak bu sarkilari uretemezdi. metin kahraman da uretmedi. o donemde birinin adinin yazilmasi gerektigi icin bazilarina da onun adi yazildi... metin kahraman’in yapmaya calistigi yavuz hirsizliktir. kahraman’in basina gelenlerden dolayi uzgun falan degiliz. o daha kotusunu yapmistir. kinamiyoruz, kinamayacagiz. cunku yapmaya calistigi dupeduz reklamdir. meclis onunde soyunup, meshur olmaya calisan insanlardan farki kalmamistir.’
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol