ateiste sorulacak tek soru

rapunzelkibritsatar
"allah'in yarattigi nesnelere bakip, yok bilmem ne paradoksu yok bilmem ne teorisiyle o nu yok sayiyorlar, bu akilsizlik degildir de nedir?

allah kendisinden daha buyuk bir taş yapip kafana çalsa yine bir başka bahane bulup yine yok sayarsiniz allah'i."

şu cümlelere bakarak bile, içim sızlıyor.

o zaman sende zeus'un yarattığı nesnelere bakarak, zeus'u yok sayıyor allah'a inanıyorsun. sen bu cümleyi kurabilirsen, bir eski yunanlı da sana karşı kurabilir.

yahu zaten biz sayfalarca yazsak, yine kimse bunları okuyup ateist olmaz. amaç bir bakış açısı yaratmak. nedenini paylaşmak. bize yöneltilen soruları, cevaplamak.

hemen bir karşı tez üretip, bizi çürütmeye çalışmak mantıksız. senin buraya yazdıkların, zaten çok önceden bildiğimiz ve reddettiğimiz şeyler. bir gideri yok yani. bir ateist, ortalama bir müslümandan daha iyi bilir islamı.

neyse klasik şeyler. allah'a inanmayan insanları, allah'ın yüceliği ile etkilemeye çalış. başarısız ol. sonra akılsız de. çünkü inancın kendi içinde mantıklı. söylediğin şeyleri ezbere biliyorum. bu yüzden o mantığı geçiremiyorsun bana.

tşk.

ekleme: şunu anla; hiç kimse müminlere bakıp, allahı reddetmez. ben peygamberinize baktım, kuran okudum, risale dahi okudum öyle reddettim allahı. yoksa zaten bende müslümandım ve mükemmel değildim. nasıl bir başka müslümana bakıp, allahı reddedeyim. o kitabı elime aldım. dinimi öğrenmek istediğim için kendi dilimde okudum. şok oldum. oha oldum. ıyk oldum. mürted oldum.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol