feminist

mentat
feminizmin tanımını bilmiyorum. ama türkiyedeki kitleler üzerinden konuşacak olursak:

1- kadın haklarını savunanlar, bunlara hiçbir lafım yok. kadına şiddete karşı hareket ederler davaları takip ederler mor çatı gibi kurumları desteklerler.

2- vıdı vıdı konuşanlar. bunlara gerçekten uyuz oluyorum. "bayan değil kadın diyeceksin", "bu çok eril bir dil", "oha eril küfür etti" gibi çene çalıp dururlar. her konudan en gereksiz konudan bile feminizm çıkarırlar. insan hakları ve kadın hakları konusunda ise hiçbir çalışmaları yoktur. halkların demokratik melisi nin feminist versiyonlarıdır.

edit: çok geniş bir kitleyi hedef gösteriyormuşum gibi hissettiğimden örnek gireceğim.

saçma sapan alakasız bir reklamda "oha kadın bedenine meta mı diyorsun hee" der. aptal saptal bir flörtleşmenin ortasına dalar "kendini kimseye ait hissetme çünkü ataerkil düzen..!!" der.

bir erkek "ben şu tarz kızlardan hoşlanıyorum" deyince "benim bedenim benim kararım!! erkeğin midesine giden yola sıçarım!!" der. (sanki onu zorlayan var?)

kadın hakları mücadelesine gönülden saygı duyuyorum, serbest çalışmaya başlayınca aktif olarak destekleyeceğim de. ama vıdıvıdı yapanları, adam döven kabadayı kolektif grupları vs. sevmiyorum.

edit2: bu tip konularda nadiren gördüğüm güzel üslup ve sakin tartışma nedeniyle önce rapunzelkibritsatar a tebriklerimi iletiyorum.

kadın-bayan konusunu şu entride inceledim: (bkz: #1119210)

benim kızdığım nokta şudur: kadın hakları insan haklarının bir dalıdır. insan hakları incelemenin de bir metolojisi vardır. ama diğer insanların her davranışlarının altında "aha ataerkil aha cinsiyetçi" izi aramak insan hakları savunuculuğu değildir. aha bayan dedi, aha yandaki adamla kız flörtleşirken "ben sana aitim sen bana" dedi

evet belli kadınları daha çok beğenmemiz onları obje olarak gördüğümüz anlamına mı gelir. "falanca çok iyi ama yakışıklı değil" diyen kadın da obje olarak mı görüyor mesela? bunun adı "objelik" vs. değil eğilim gayet de.

benim bedenim benim kararım sözü hükümete tepkiden çok daha fazla alanda da söylendi ve söyleniyor.

neyse konuyu dağıtmadan topluyorum: asıl sıkıntı toplumsallıkla hiç alakası olmayan münferit olayları, alakasız konuları çok toplumsal ulvi bir yaraymış gibi öne sürüp insan karakterine müdahale eden feministlerde. kadın hakları bakımından bir problemimiz kalmadı, artık hepimiz moderniz. en azından okuyan yazanımız diyeyim...
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol