anadolu çomarı

uptofate
öncelikle, her ne kadar doğru bulmasam da benim de zaman zaman ( tabi özel diyaloglarda ) kullandığım bir terimdir bu. anadolu çomarı.

ama bu bir partiye oy veren insanlara takılmış bir lakap değildir. ben hiç öyle kullanmadım, çevremdeki insanlar da öyle kullanmazlar. tabi şöyle bir istatistik vardır, anadolu çomarı diye tabir edilen kesimin 90%'ının oy verdiği parti bellidir. mesele yanlış anlaşılmaya kurban gitmiş. sağlık olsun, birazcık ifade edelim. akıllarda soru işaretleri kalmasın.

yobaz insan çomardır. (tdk diyor ki "bir düşünceye, bir inanca aşırı ölçüde bağlı olan (kimse)" ) . hani bir tek o doğrudur. konu hakkında başka bir kaynaktan bilgi almamıştır. başka düşüncelerin varlığından haberi bile yoktur. birisi anlatmaya çalışırsa da gelemez çomar.

çıkarcı insan çomardır. (tdk diyor ki "yalnız kendi çıkarını düşünen, çıkarını kollayan (kimse), çıkarsever, menfaatçi, menfaat düşkünü, menfaatperest, menfaatperver, menfaattar" ). devamlı kendi menfaatini her şeyin önüne koyma taraftarıdır. arkadaşlık, dostluk hak getiredir. konu para olunca yalan olur gerisi.

şark kurnazı insan çomarın önde gidenidir. emniyet şeridinden gitmeyi biz bilmiyorduk, tek sen akıllısın biz de zeka geriliğinden trafikte tıkıldık kaldık. vezne'de sırada beklerken veznedar o dandik-matikte sonraki sayıyı azıcık geç istesin;bir şey sorabilir miyim diye girip işini hallettirmeye kadar zorlar o çomar. he bi de, sıra bende kardeşim der. delirtir. elindeki boş kağıdı ( sıra yazması gereken ) gösteren var. sigara'ya çıkarsın adam paketini cebine sokar "ortak bir dalın var mı ya ?" diye yanaşır.

ahlaksız ama ahlak bekçisi olan insan çomardır. otobüste giyimini beğenmediği bir kıza cıkcık yapar, tövbe estağfirullah der. senin annen baban yok mu kızım ?'a kadar götürür. kız indikten sonra "bu kız ne şey yapılır" diye başlar abimiz.

saygısız insan çomardır. senin toplum içinde göstermekle yükümlü olduğunu hissettiğin nezaketi göstermez, gösterene de entel der iter. he yabancı olduğunu anlarsa, nerden yerleştirebilirse yerleştirir.

bahsettiğim özellikler hep medeniyete çıkıyor evet biliyorum ama eklemeden duramadım. medeniyet kavramından bir haber insandır çomar.

bu insanlara anadolu çomarı denmesinin anadolu'da doğması/büyümesi/yaşaması değil yani. isterse new orleans'da doğsun, şunları yapıyorsa çomardır. ha new orleans çomarı olur, anadolu çomarı olur onu tartışırız.

burdaki dert davranıştır. burdaki dert niyettir. burdaki dert, insan olmaktır.

insan olduktan sonra ( insan olmaktan kastımı da açıklama gereği duymuyorum ) nerde doğduğun, nerde büyüdüğün, nerde yaşadığının bir önemi yok.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol