hz. muhammedin asıl amacı

pipolarbozuk
islam dininin veya diğer dinlerin, siyasi partilerden farklı olduğuna inanmıyorum.
ve şöyle ki bilimle onla bunla mucizelerle islama inananlar; islam çok eski bir din değil. ve islamın yaşandığı dönem, bilim oldukça ileri bir seviyedeydi. ha bir de bir şeyi putlaştırmayı reddeden din. 7 tur küp vari bir şeyin etrafında bilinçsizce turlamayı ibadet sayıyor. bu da bir metayı putlaştırmak ona manevi bir anlam yüklemektir. islam ne kadar müslümanların sevimli dini olsa da, gelişmeyi, bilimi reddederek insanları cahilliğe iten bir formudur. bir çok din gibi. bir çok dinle benzerlik göstermesine rağmen yüce allah tüm dinleri de birbirine düşman edilmesine göz yummuştur.yazık. din savaşlarına neden olmak nasıl büyük bir hoşgörü olarak inanılan şeyin ürünü olabilir. ve kitaplarda din savaşlarını destekleyen bir çok yazı varken.
muhammed zamanında hem matta, markos, luka, yuhanna incilleri; hem de şu anda var olan tevrat mevcuttu, bunlar yeni bir oluşum için kaynak olarak vardı.
zaten, kuran'da var olan sosyal içerikli temaların hemen hemen hepsi, tevrat'ta da vardır. özellikle tevrat'ın kuran'ın oluşturulması üzerindeki etkisinin oldukça büyük olduğu gözlenmektedir. yani birbirinin denemesi olan dinlerin savunucuları. din değil görüş diyelim. cahil toplumu eğitmek kolaydır. şu an insanlar bilgiye daha çabuk ulaşabiliyor. şuan harun yahyanın kendini mesih ilan etmesine inanan sayısı az. haa 1500 yıl önce olsaydı eminim peygamber ilan edilirdi. kedicikler ise huri olurdu.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol