17 mart 2016 dokunulmazlıkları kaldıralım çağrısı

yazargezer
tam anlamıyla "dokunulmazlıkları kaldıma" değil, "hali hazırda fezlekesi bulunanların dokunulmazlıklarını kaldırma" çağrısıdır.

ilgili açıklama(http://www.hurriyet.com.tr/basbakan-ahmet-davutoglu-sorulari-yanitladi-40070923)

"'...Öyle bir hava estirmeye çalıştılar ki ak parti dokunulmazlıkları kaldırmaktan çekiniyor. özellikle kılıçdaroğlu'na söylüyorum, evet gelin hep birlikte dokunulmazlıkları kaldıralım. meclis'te bekleyen 506 dokunulmazlık fezlekesini meclis'e getirmeye hazırız. madem ki meydan okudunuz, ben de hodri meydan diyorum.

arkadaşlarıma bu konuda gerekli adımların atılmasını istedim. buradaki tek sorun 506 dokunulmazlık fezlekesini tek tek ele almamız halinde bu durum meclis'i 4-5 ay kilitleyebilir. anayasa'ya geçici bir madde ekleyerek şu an meclis'e şu anda intikal eden bütün fezlekeleri bir madde ile kaldıralım. biz hesap vermeye hazırız, hodri meydan, herkes hesabını versin."

"milletvekilliği dokunulmazlığı"nın sınırlarını yeniden çizilmedikçe(kürsü dokunulmazlığı dışında kalan her türlü ayrıcalığın kaldırılması) "dokunulmazlık" durumu "problem sebebi" olmaktan kurtulamayacaktır.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol