türk sahil güvenliğinin yeni silahı

lprmrv
evet. nereden başlayalım anlatmaya. aslında bu konudan önce lütfen şu entrymi okuyunuz devam ediniz
(bkz: #1100895)
öncelikle belirteyim videoda gördüğünüz kişiler silah arkadaşlarım. şimdi bu videoyu izleyenlerin bu yorumu yapması çok normal. görüntü itibari ile sizlerinde benimde gördüğümüz sopa ile bota vuran 2 adet saget (sahil güvenlik ve emniyet timi) personeli var. burada yazacaklarımı lütfen dikkatlice okuyunuz.
o gördüğünüz teknede 3 adet personel çalışır. 1 assubay, 2 uzmançavuş. durdurmaya çalıştıkları düzensiz göç mağdurları(göçmen ya da mülteci denilmiyor artık haberiniz olsun) ise en az 20 kişilik bir botla seyrediyorlar. o teknede görev yapan personelin ceset almaktan bıktığını, geceleri rüyalarında ölü bedenler gördüğünü, denizde çok değil 2-3 gün kalmış, yumuşak dokuları yenmiş vücudu 2 katı şişmiş cesedi denizden cıkartmaya çalışırken tuttuğu yerin elinde kaldığını, şişmiş cesetleri denizden ancak çarşaflara sararak çıkartabildiğini denizden çıkarttığı cesedin görüntüsü yüzünden günlerce yemek yiyemediğini bilmiyorsunuzdur.
bol bol muhatap olduğum düzensiz göç mağdurlarının amaçlarının yunanistana gitmek olduğunu, videoda görülen sahil güvenlik personelininde görevlerinin o tekneyi durdurmak olduğunu biliyorsunuzdur peki dur ihtarına uymayana ne yapılır. bakın bu araç karada olsaydı ve polisin dur ihtarına uymasaydı yol kapatılırdı önü kesilirdi lastiği patlatılırdı vs. açık denizde ne yapacaksınız arkadaşlar. teknenin önünde dursanız çarparsa devet hesap sorar. hadi bunu geçtim iki teknenin birden batma ihtimali var. peki nasıl durduracaklar. bu mülteciler adli olmasa da idari bir suç işlemişler. bu suç nedir? yasa dışı yollardan ülke dışına çıkmaya çalışmak. ki bakın çok açık söylüyorum yer neresi bilmiyorum ama sizin aklınıza bile gelmeyen sorunlara sebep oluyor bu olaylar mesela ne gibi.
düzensiz göç mağdurları denize açıldı. o esnada sahil güvenlik komutanlığı unsurlarının bulunmadığı bir noktadan yunan karasuyuna doğru ilerliyorlar. o sırada motorları bozuldu veya yakıtları bitti veya hava şartları kötüydü veya korktular ve gördükleri en yakın adaya çıkmaya çalıştılar. ola ki çıktıkları ada aidiyeti belli olmayan ada veya adacıklardan biri ise 2. kardak krizini yaşayabiliriz.
neyse devam edelim. 3 kişilik bot kaç tane düzensiz göç mağdurunu alacak biliyormusunuz. ben 40a yakın kişi taşıdıklarını gördüm. o kırk kişi höh dese ne olur bilmiyorsunuz. o botlar operasyonel birliktir. denizin ortasında yardıma gelin deseler en iyi ihtimalle bir baka sahil güvenliğin gelmesi yarım saat sürer. o adamlar bu işi yapabilmek için kendi hayatlarını tehlikeye atıyorlar. kaldı ki görüntüye dikkatle bakın bizim gönder sizi sopa dediğiniz tahtaları direkt olarak adama vurmuyor. yandan bota bota vuruyor. bota müdahale eden adam görmek istiyorsanız
https://www.youtube.com/watch?v=Ljjf5niEsmY
bakın bu videodan izleyebilirsiniz
kaldı ki bu videoda olduğu gibi yunanlılar botu alır karasularımız içerisine patlattıktan sonra atarlar. siz bilmeseniz de bu videoda sopa ile vurmakla itham edilen personel bu olaydan yarım saat sonrasının teknenin batmasıyla motorun bozulup yolda kalmasıyla ya da yunanlılar tarafından patlatılmasıyla sonlanacağını biraz geç kalırlarsa denizden cesetler toplayacaklarını biliyorlar. o yüzden kusura bakmayın arkadaşlar. eğer durmuyorsa bota vurmak zorundalar.
unutmadan söyleyeyim. neden bu kadar bot batıyor insanlar ölüyor biliyor musunuz. çünkü adamları karşıya geçirmeye çalışmıyorlar bile. kıytırık bir lastik bota atıyorlar suriyelileri sözde bunları yunanistana götürecek organizatör 100 metre sonra atlıyor sudan. ondan sonra 50 tane suriyeli 10lt benzin ile 9.9hplik bir motorla denizin ortasında kalıveriyor. yani siz anlamayacak da olsanız o gönderle botu durdurmaya çalışan personel o adamlara iyilik yapıyor.
tamam anti militaristsiniz tamam şiddetin her türlüsüne karşısınız. tamam kahrolsun faşizim eyvallah da cesetleri biz topluyoruz. ondan ne haber.
bizi anlamanızı beklemiyorum ama en azından bir dinleyin istedim.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol