13 mart patlaması ile alakalı hdp basın açıklaması

hasmetasilkan
tanım: yapılması gereken basın açıklamasıdır.

yapılmasa 'bak vatan hainlerine' denilerek ayrı bir tartışma çıkar. hdp ile ilgili görüşlerimden biraz olsun şurada bahsettim (bkz: #1102917). akp'li bakanlar her seferinde -tek sorumlu olmalarına rağmen, insan öldürmekten çekinmeyen bir örgütü kale alamayacağımız için- aynı gevşeklikte maval okurlarken:
(bkz: kimse gücümüzü test etmeye kalkmasın)
(bkz: terörle mücadele kararlılıkla sürecek)
(bkz: birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulan günler)

kalkıp hdp açıklamasına takmak gerçekten çok enteresan bir kafa. ha biz bu açıklamanın samimiyetini, tavrını mesela içerisinde özenle belirtilmiş sivil lafını falan konuşmayalım mı? konuşalım. ama bunu şu an yapmak bu işin gerçek sorumlularını unutturmaktır. hedef şaşırtmaktır.

bakın! bu olayın suçlusunun hdp falan olduğuna inanıyorsanız zaten politik olarak çok bilgisiz ve hamasi duygularla refleksler göstermeye çok yatkınsınızdır. https://twitter.com/fatihtezcan/status/709116277755752448 bu tarz akp yalayıcılarıyla aynı noktadasınızdır.

davullarla, zurnalarla aske uğurlaması yapmak, vatan sana canım feda naraları atmak gibi tepkiler sadece gerçek katillerin işini kolaylaştırır. faşizm bu yüzden türkiye hükümetlerinin en sevdiği şeydir.

özetle adamlar çıkıp kınamış. yapmaları gerekeni yapmış. hdp'yi hedef görmekten vazgeçin. bu bize bir şey kazandırmayacak. tam tersi bu düşmanlık her zaman kayıp verecektir. kürt sorunu öldürerek bitmez! iletişimle biter! ister sev, ister sevme ama bu insanlar senin kadar eski bu coğrafyada yaşıyorlar.

sürekli kullanılan şey 'bu tarz örgütlerde karşımızda muhatap alacak birilerini bulamıyorsunuz' e arkadaş işte hdp budur. senin iletişim kanadındır. elçi bu adamlar ya. apo'nun mektupçusu diyordunuz ya? evet, haklısınız. sen bu adamların ideolojileriyle kavga etmeyeceksin, konuşacaksın. konuşmuyorsan da bu oluyor işte. sadece acı! suçsuz günahsız insanların ölümü.

bu saldırıyı; yapan, alet olan, bilip de söylemeyen, kendi avantajına kullanan, olmasından memnun olan her kim varsa yarın sabahı göremesin!

(bkz: türk ve kürt halklarının faşistliği yerin dibine batsın)
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol