10 ağustos 2014 cumhurbaşkanlığı seçimi

elbereth

yapılacağı altı yıl önceden belli olan bir seçim için, seçim tarihine iki ay kala aday çıkartan muhalefet, kendisinden bir cacık olmayacağını bir kez daha göstermiştir.

başta rte ile yandaşları kemal kılıçdaroğlu ve devlet bahçeli tarafından türkiye yeni bir yönetim sistemine sokulmuştur artık, herkese hayırlı olsun...

çeşitli yerlerde yazılmaya başlandı, sahil şeridine özerklik vs. içerikli yazılar, zaten bütün bunların sebebi o değil mi?

rte’nin bunca çabası, kk ve db’nin muhalefet görevindeki bilinçli zaafları, halkı bölmek adına atılan adımlar ve verilen gazlar, biber gazı da dahil olmak üzere başkanlık sistemi ve idari bölünme maksatlıdır.

ancak sağlıklı bir başkanlık sisteminin yürüyebilmesi için güçler arasında frenleme mekanizması ve çok sağlam bir hukuk sistemi olması gerekir ki; yürütme, yargı ve yasama aynı elde iken bir fren sisteminin olmadığını, bir gecede yasalar çıkarlara göre değişirken sağlam bir hukuk sisteminin olmadığını söylemeye gerek yok sanırım.

prof. i.özden kaboğlu hocamız ne güzel söylemiş "kötü yönetim sistemi yoktur, hepsi belirli tecrübeler sonucu oluşmuştur, ahlaksız siyasetçi ve maalesef insan vardır."
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol