10 ağustos 2014 cumhurbaşkanlığı seçimi

independence
ysk tarafindan tarihi netle$tiren secim.

tahminimce abdullah gül bu secimde aday olmayacak. bir iki aday olabilir ama recep tayyip eroğan’in en etkili aday olacagini du$unuyorum bu secimlerde.

erdogan ya parti ic tuzugunu degistirip 3 donem kuralini ortadan kaldirip basbakanliga devam edecek, ya da cumhurbaskani olacak. aksini dusunmek sahsim adina mumkun degil. erdogan’in kosesine cekilmesini pek olasi bulmuyorum.

abdullah gul ise kenara koseye atilacak bir adam degil akp icin. muhtemelen o da genel secimlerde milletvekilligine adayligina koyacak ve akp’nin genelbaskani olarak basbakanlik makamina oturacak. meclis baskani da akp’den secilecektir yine ve boylelikle devletin yonetimi yine her zamanki gibi akp’nin elinde olur. bunlar zaten cok oncelerden beri planlanmistir hukumet kanadinda.

bak yineliyorum. iki ihtimal var.

1- abdullah gul yeniden aday olur, erdogan da partisinin ic tuzugunu degistirip 3 donem kuralini kaldirir ve basbakanliga devam eder.

2- abdullah gul aday olmaz, erdogan aday olur ve cumhurbaskani olur. gul ise milletvekilligine adayligini koyar, akp’nin genel baskani ve basbakani olur.

ikinci ihtimal daha yuksek geliyor bana.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol