samsung galaxy note 3

mehmet volkan balbay
merhabalar. bu yazıda piyasaya yeni sürülen "samsung galaxy note 3" cihazını almadan önce, neden iyice düşünmeniz gerektiği anlatılmıştır. lütfen dikkatle okuyunuz!

bir teknoloji tutkunu için, yeni çıkan her cihaz ilgi çekicidir, cezbedicidir. samsung firması teknoloji tutkunlarının bu zaaflarını iyi tespit etmiş ve bunun yanına "farklı insanlar, farklı ihtiyaçlar" mottosunu da kendisine prensip edinerek farklı insan gruplarının, farklı ilgi alanlarının ihtiyaçlarını da karşılayabilecek cihazları altı ayda bir "çok küçük farklılıklarla" piyasaya sürmeyi alışkanlık edinmiştir.

bu durum bir yönüyle tüketicinin faydasına gibi gözükse de, aslında bir çok yönden tüketici bu durumdan zarar görmektedir.

samsung’un son cihazı "galaxy note 3" bazı ufak ayrıntılarıyla teknoloji tutkunlarını kendisine cezbetse de satın almadan önce mutlaka şunlara dikkat etmenizi tavsiye ediyorum:

1. telefonun ebatları! (151.2 x 79.2 x 8.3 mm)

telefonu ebatları yönüyle incelediğimizde "aktif kullanım" imkanından yoksun olduğunu söyleyebiliriz. sakın firmanın yayınladığı fotoğraf ve videolarda yansıtılan "ele sığabiliyor" görüntülerine aldanmayınız! o foto ve videolarda özellikle büyük elleri olan kişiler konu mankeni olarak kullanılmaktadır. galaxy s4, galaxy note 2’den daha küçük ebatlara sahip olmasına rağmen "elimize sığmıyor, rahat kullanamıyoruz" gibi şikayetlere neden olmuştu. galaxy note 3 ise galaxy note 2’den biraz daha büyük ebatlara sahip! bu durum gün içerisinde "arama", "mesajlaşma" ve "e-mail" özelliklerini yoğun kullanan "hareketli" kişiler için çok ciddi bir handikap!

bu durumda olan arkadaşlara kesinlikle "galaxy s3 mini" ya da "galaxy s4 mini" tavsiye ediyorum. her iki telefonu da kullanmış birisi olarak bu telefonların aktif kullanıma uygun, hızlı ve yeterli özelliklere sahip telefonlar olduğunu söylemek isterim.

eğer gün içerisinde koşturmacanız fazla değil ve özellikle ofisten ya da evden işlerinizi yürütüyorsanız yine de "galaxy note 3" cihazını tavsiye etmiyorum. çünkü bu durumda da note 3’ten daha iyi bir alternatif olan "galaxy note 8.0" karşımızda duruyor.

note 3’e göre daha geniş ekrana sahip, daha ince, spen’i mevcut ve sadece 170 gram daha ağır olan "galaxy note 8.0" ev ve ofis kullanıcıları için ideal bir cihaz! yeni çıkan note 3’ün fiyatının 2000 tl’den aşağı olmayacağı kesin. note 8.0 ise şu an 1000 - 1100 tl arasında gidip gelmekte. note 3’ün fiyatı 3-5 ay sonra düşer diyenler unutmasın ki 3-5 aya note 8.0’ın fiyatı da düşer.

2. s pen stylus özelliği!

galaxy note 2 kullanmış birisi olarak "s pen stylus" özelliğinin ev ve ofis kullanıcıları dışında kalan kişiler için çok da kullanışlı olmadığını söylemeliyim.

ev ve ofis kullanıcıları içinse "s pen stylus" özelliğinin rantable kullanılabilmesi ancak ve ancak "geniş" ekranlı bir cihazda mümkündür. bu yönüyle "galaxy note 3" cihazının 5.7 inçlik ekranı kesinlikle yeterli değil. bunu, uzun zamandır kullandığım 7.7 inçlik tablet ve 5.5 inçlik "galaxy note 2" ekran deneyimime dayanarak söylediğimi bilmelisiniz.

s pen stylus özelliğini çok mu beğendiniz? hayallerinizi "s pen stylus" ile sanal dünyaya aktarmayı mı istiyorsunuz? bu durumda kullanmanız gereken en iyi cihaz "galaxy note 10.1" dir! ikinci sırada ise "galaxy note 8.0" gelmektedir.

3. kamera deneyimi - fotoğraf, video çekimleri.

unutulmamalıdır ki; akıllı telefonlarda bulunan hiç bir "yan" özellik, o özelliği gerçekleştiren ana cihazın performansını sergilemez! bu yönüyle eğer bir fotoğraf tutkunuysanız kesinlikle kendinize profesyonel bir fotoğraf makinesi almalısınız. hiç bir cep telefonu size rahat bir çekim imkanı ve kaliteli bir görüntü sunmaz, sunamaz! bunun farkında olan samsung firması 16 mp’lik "galaxy s4 zoom"u üretti. lakin fotoğrafçılar; sensör, objektif ve optik vizör özelliklerinin piksel’den daha önemli olduğunu bildikleri için "galaxy s4 zoom"un bile fotoğraf tutkunları için yeterli bir makine olmadığını kabul ederler.

eğer "o kadar profesyönelliğe gerek yok, güzel anları ve anıları ölümsüzleştirelim yeter" diyorsanız, bu durumda 2000 tl civarında piyasaya çıkacak olan ve sadece 14 mp’lik bir kameraya sahip "note 3" yerine 1400 tl’ye alabileceğiniz 13 mp’lik galaxy s4’ü tavsiye ederim. telefonumda mutlaka "s pen" olsun diyorsanız, 1200 tl’lik ve 8 mp’lik note 2’yi tavsiye ederim. hızlı yaşıyorum, telefon elimden düşmüyor "s pen" şart değil diyorsanız 5 mp’lik s3 mini ya da 8 mp’lik s4 mini sizin için fazlasıyla ideal.

unutmayınız ki profesyonel fotoğrafçılık yapmayacaksanız 5 - 8 mega piksel arası tüm telefonlar işinizi fazlasıyla görür.

hayal kurmak ve bu hayali gerçekleştirmek güzeldir ancak gerçekçi olmak daha güzel ve daha kârlıdır! hiç kimse, daha önce deneyimlenmiş hataları tekrarlayacak kadar aptal olmamalı! deneyimli birisinin tavsiyelerini mutlaka değerlendirin!

tebessümle kalın!

(http://www.facebook.com/volkanbalbay/posts/10201699745313839)
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol