yalnızlığı sevmek

elifielifine
yaş aldıkça oluşan durumdur..
sıkılırsın etrafındaki boş kalabalıktan, gereksiz gelir insanlar, kalabalıklar, gürültü hepsi manasız gelir.
birer birer iptal edersin arkadaşlarınla olan randevularını, türlü türlü bahanelere sığınırsın. gürültülü kalabalık yerlere gitmekten hoşlanmazsın daha ağır olsun dersin, daha sakin..
doymuşsundur insanlara kalabalığa, gürültüye...
sakinliği, dinginliği kendinle kalmayı istersin hep, yalnızlık sığınağın olur. huzur bulursun kendi yalnızlığında eskiden tek başına kahve bile içmeye gidemezken şimdi sadece kendine kahve ısmarlamak istersin, yanında bir kitap, bir de müzik varsa aslında en güzel kalabalık kendi içindeki kalabalık olur.
işin garibi bundan sonsuz keyif alırsın, seversin içindeki yalnızlığı, kendini daha çok seversin, kendini keşfedersin, zevk aldığın şeyler öğrenirsin mutlu olursun kendinle, insanın kendiyle vakit geçirmesi bir bebekle vakit geçirmesi gibidir, her anında yeni bir şey görürsün, bi bakış bir gülümseme gibi yeni keşiflerin olur kendinle.
kalabalık demek sorun demek, huzursuzluk demek, kıskançlık demek, her kafadan bir ses çıkması demek..
eskidenmiş kalabalıklar içindeki mutluluk; insanlar içindeki mutsuzluğu kalabalıklarda dışa vuruyor, aile ile toplanırsın mutlaka bir sorun tartışılır, arkadaşlarla toplanırsın mutlaka sevgili ya da evli çiftin tartışması olur. kız arkadaşlarla bir arada olursun manasız kıskançlıklar olur..
kalabalıkların içindeki mutlu olma zamanı kesinlikle çok daha az ya da benim gözlemim böyle.
tabii bu demek değildir kendinizi dış dünyadan tamamen soyutlayın, yalnız kalın diye.. ama insanın kendiyle yalnız kaldığı zaman dilimleri olmalı mutlaka.


-----------------------------spoiler----------------------------:
kendinizi , yalnızlığınız da bulacaksınız.
hayatta en önemli şey insanın kendi yalnızlığı ile barışmasıdır.
yalnızlık...
eğer kendi seçiminiz ise hayatınızı mükemmelleştirebilecek bir duygu...
mutluluğun en saf hali...
ve , en huzurlu durum...

"bazıları yalnızlığı sevmez. çünkü kendisi , tanıdığı en can sıkıcı insandır."-----------------------------spoiler----------------------------
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol