ermeni soykırımı iddiası

tasarimharikasi
türk ve ermeni halklarının bunca zamandır gelmeye uğraştığı ortak noktayı ortaya koyan iddiadır.

aradan yüz koca yıl geçmiş, gelinen nokta ne? "soykırım mı değil mi?"

şu noktadan sonra yaşanan trajediyi belgelesen ne yazar belgelemesen ne..?

ortada büyük bir kıyım var, katliam var; her şeyden önemlisi savaş yılları... abdülhamit’in başındaki cihan devleti kuruyor hamidiye alaylarını, sürüyor ermeni çetelerin/halkın üstüne. kadın çoluk çocuk demeden katliamın halkaları büyük bir zincir oluşturuyor. rusların örgütlediği ermeni çeteleriyse kürt-türk ve müslüman halkı katlediyor. anadolu’da yüzlerce yıl bir arada yaşayan halklar; savaşta, kimliklerini, insanlıklarını unutuyorlar. bizim elimizde kalansa; emperyalizm denen olgunun ne olduğu... işte bu.

varsınlar buna soykırım demesinler. ya da desinler. birbirini öldüren halklar üzerinden "türkler böyle faşo", "çok afedersiniz ermeni, rum" diye birbirimizi fişleyelim. genellemenin devri devranına tur üstüne tur bindirelim.

katliamları, soykırımı devletlerin yapacağı ve örgütleyeceği gerçeğini hep bir kenara bırakıp mazlumlar üzerinden birbirimizin üstünü çizelim. ağız dolusunca küfür edelim.

20 ocak geldiğinde hocalı’yı analım "ermeniler gebersin" diyelim; 24 ocak geldiğinde de tüm türk dünyasını hedef alıp "faşik türkler" diyelim, orgazm olalım.

aman yüzleşmeyelim hiçbir şeyle. elimize çöp battığında dahi milli duygular üzerinden aforizmalar devşirelim, edebi metinler terk destanlar uyduralım.

hayat bize güzel vallahi lan.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol