pkk terörünün sonlandırılması

independence
bdp heyeti imrali’ya gitti geldi, ellerinde 3 tane mektup vardi. biri kandil’e biri avrupa’ya biri de bdp’ye.

kandile ula$tirilan mektupta ozetle "elinizdeki tutsaklari birakin" yaziyordu, kandil imrali’ya olumlu cevap yolladi ve ellerindeki tutsaklari birakacaklarini acikladi.

(bkz: pkk nın elindeki esirleri bırakması)

elbette bu surec sancisiz ilerlemeyecekti ve imrali ile heyet arasindaki konu$ma metinleri medyaya bir $ekilde sizdirildi.

(bkz: imralı görüşme tutanakları)

yine de surec devam ediyor, etmeli. mademki devlet terorist ile goru$meyi kabul etti toplumun tum kar$i duru$una ragmen, mademki bu surec ba$ladi bir kere, o zaman sonuna kadar gidilmeli ve teroriste sifir tavizle teror bitirilmeli.

gel dikiz ki hicbir $ekilde teroristin tavizsiz bu topraklardan ayrilacagina zerre ihtimal vermiyorum. taviz almayacaklarsa bugune kadar neden vardilar ki? muhakkak bu goru$meler sonucunda teroriste saglam tavizler verilmi$tir, verilecektir. i$te o tavizler gun i$igina ciktigi zaman neler olacak, asil ben onu merak ediyorum. ola ki bir demokratik ozerklikti, bir abdullah ocalan’in serbest birakilmasiydi gibi $eyler cikar ortaya, bu millet bakanliklardan ba$lar ba$bakanlik konutuna kadar yikar gecer. bunlarin hepsi gozonunde bulundurulup akli ba$inda adimlar atilmali.

her $ekilde bu sefer bir $eylerin olacagi hissi var bende, sanki bu sefer bu i$in bir kismi cozulecek ama dur bakalim.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol