töre

elma sekeriiii
doğuda hala hüküm süren, tecavüzleri eteğinin altına saklayıp önümüze norm olarak çıkartan, cahil cühelanın cinayet nedeni.

töre denen durumun bir örneği var, lütfen bir göz atın:

"olay kadının 13 yaşında evlilik hazırlığı yaparken halasının oğlunun tecavüzüne uğramasıyla başlıyor.

kızlarının tecavüze uğradığını öğrenen aile olayı kimseye söylemiyor ve üstünü kapatıyor. çünkü tecavüz olayı iki aile arasında tıpkı kan davasında olduğu gibi kısasa kısas şeklinde gelişmiştir. yani tecavüze uğrayan kızın babası da daha önceden karşı aileden birine tecavüz etmiştir. bu yüzden baba olayı gizli tutmuş ve 1 yıl geçmeden kızını başka birisiyle evlendirmiştir. kocasına bekaretinin olmamasını küçükken baba dayağı sonucunda kaybettiğini açıklayan kadın, evli kaldığı süre boyunca buna inanmayan ve hep şüphelenen kocasının ağır ithamlarıyla karşı karşıya kalmıştır. bu durumdan emin olamayan koca, doğan çocuklarına da annenin emzirmesini izin vermemiştir. çocuklara sürekli anneniz pis dokunmayın, öpmeyin diyerek anneden uzaklaştırmıştır. bunlara dayanamayan kadın babasına tecavüze uğradığını kocasına itiraf edeceğini söyler. ancak babası kabul etmez. ve kendi başının da yanacağını düşünerek 10 yaşındaki oğluna silah verip ablasını öldürmesini söyler. çocuk ablasını bulur ancak öldüremez. silahı alan kadın halasının oğlunu bulur ve ateş eder. taşla dişlerini kırıp kafasını ezer. bedenine çeşitli işkencelerde bulunduktan sonra samanlıkta yakar. daha sonra babasını öldürecekken yakalanır ve 18 yaşında 37 yıla mahkum edilir."

bizi insan yapan değerlerden gün be gün yoksun büyüyerek ortaya çıkan şey insaniyetten çok hayvanlık değil de nedir? bir baba, yıllar önce gidip bir akraba kızına tecavüz ediyor ki bunu biz aramızda orospu çocukluğu olarak tanımlıyoruz; daha sonra kızı 13 yaşında iken, başka bir orospu çocuğu gelip bu kıza tecavüz edince hikayemizin 1. orospu çocuğu olan baba, bu durumunu 2 katına çıkartıp bir double orospu çocukluğu yaparak olayı herkesten gizliyor.

ab’yi falan bırakalım sayın başbakan, ilk önce kız çocuklarına yapılan eziyetleri bitirmeye yönelik insanlaştırma çalışmalarına başlayalım bence.

edit: en çok üzüldüğüm şey ise daha çocuk yaşta tecavüz edilen kız çocuklarının boynuna kalan bu günah için, yaşanan tecavüzün töre kisvesinin altına gizlenmesidir. sonuçta, çocuk yaşta zihnen kirlenen kız ölüyor ama skinin tşağının keyfine bakan ibne, ortada namus timsali dolaşıyor. allah ıslah etsin hepsini...
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol