hasan cihat örter

tasarimharikasi
kendisine yönelik eleştirileri dikkate alacağına, genç müzisyenlerin -mesela ben- kendisinden isteklerini taleplerini, sıkıntılarını dinlese belki şu anda müzik adına inanılmaz sıçramalar yaratılabilirdi. ama yok, yapıcı olmak daha zor uğraşılmaz ve imkansız olduğundan muhabbet bi süre sonra;

"ben kırk yıllık müzik adamıyım tağam mııaa!!!"ya geliyo.

kendisine anlayacağı dilden bir iki kelam etmek isterim.

bak beyim, kırk küsür yıldır sanatını icra ediyorsun, bangır bangır bağırıyorsun -ki hakkındır ona lafımız yok- ancak;

eleştiri yapılması senin büyüklüğünü gösterir. ronnie james dio’yu eleştirecek biri onun müziğini ne kadar eleştirebilir? eleştirilecekse en fazla sembolojisinin tırtlığından dem vurularak rock dinleyicisine bilinçli olunması gerektiği anlatılır.

e ustacım senin durumun daha berrak. senin sanatın ortada, eserlerin ortada, özgürce fikrini derdini meramını anlatan bir oluşuma "dava açarım" tehdidi savuruyorsun. dünya tarihine "usta müzisyen hasan cihat örter genç müzisyenlere ve sevenlerine dava açtı" diye geç sonra dava açmaya kararlıysan şayet.

hayır konu seni sevip sevmemek de değil. "cevabımdır" videolarını izliyorum. konuşmalar sürekli "hiçbir şey üretemeyen kişiler" havasında. herkese önyargılı cahil yaftaları yapıştırılıyor. "ip adresinden buldururum" komiklikleri falan. sanki gizli bi iş çeviriyoruz. abicim sen bi günden bi güne, "yav bu insanların içinde belki benimle iki lafın belini kırmak isteyen birileri de vardır, belki hakikaten çok iyi anlaşacağız" diye düşündün mü?
sanmıyorum. e kim önyargılı şimdi?

sanat üretiminin kolay olmadığını bangır bangır haykıran sizler ne zaman elini taşın altına sokmak isteyen insanlara yardım ettiniz? yav daha iki satır eleştiri metnine tahammülün yok hasan abi, gelmişsin bize samimiyet dersi veriyorsun. etme gözünü seveyim. dışarıya çık biraz hava al dolaş, oksijen bünyeye hücum etsin ki sana yöneltilen eleştirilerin insanların art niyetinden değil sana olan ilgilerinden, gıpta edişlerinden olduğunu anla bi zahmet.

evet bu memlekette sanatçı çok kolay harcanır doğru ama senin gibi müzik adamlarını haybeye eleştiremez kimse, korkma artık.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol