ben küçükken çok salaktım

ladycapulet
istanbul’da yaşayan ve yaz tatillerini köyde geçiren çok sevdiğim kankam ile beraber bakkala gitmek istediğimiz bir gündü daha ilkokula gitmediğimz zamanlardan. okula gitmediğiniz halde nasıl yaz tatiliniz vardı demeyin, ailesi gelince tatil için köye, burcu yaz sonuna kadar kalırdı. neyse konudan saptık.

biz burcu ile bakkala gitmek derdindeyiz, annemden para istedim, bozuk yok dedi, savdı bizi başından. ama ben biliyorum ki babamın bir çantası var ve içinde de henüz sattığı buğdaydan kazandığı bir sürü banknot var(o zamanlar banknotu bilmiyordum tabi).

velhasıl kelam biz açtık çantayı bir adet burcu’ya bir adet de bana para (ç)aldık. annemin şimdi demesine göre 50 binmiş kişi başı. lay lay lom gittik bakkala.gittik de alt tarafı sakız aldık mal gibi. turbo sakız.

bakkal nejat amca da sordu üstelik, başka bir şey ister miyiz diye. biz istemedik. 4’er sakız alıp çıktık. (n’apacaksak 4’er tane sakızı). ama ben çocuk aklıma rağmen fark ettim bizden aldığı paraları ayrı bir çekmeceye koyduğunu nejat amcanın.

ağzımızda sakızlar şak şak çiğneyerek geldik eve. annem anında anladı tabi, nerden buldunuz parayı da bakkala gittiniz diye. söledik sırrımızı. akşam nejat amca babama takdim etmiş banknotları. köy küçük yer zaten sıkıntı olmazdı da biz ne akla hizmet böyle bi olaya girmişiz hiç bilmem. allah’tan hiç laf etmedi babam. bi daha da kaçak iş yapmadım, yapmam.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol