behçet necatigil

darth sidious
1916 yilinda istanbul’da dogdu, 1970’da istanbul’da oldu. yuksek ogretmen okulu turk dili ve edebiyati bolumunu bitirdi. liselerde ardindan istanbul egitim enstitusu’nde edebiyat ogretmenligi yapti.

orta sinif insanlarin basindan gecen olaylari ev- aile-yakin cevre ucgeni icinde anlatan siirleriyle tanindi. siire bagliligini hic dinmeyen bir coskuyla yasaminin sonuna dek surdurdu.

olumunden sonra butun kitaplari cem yayinlarinca yeniden yayinlandi. cok sayida radyo oyunu, cevirileri bulunmaktadir. ayrica hazirlamis oldugu ’edebiyatimizda isimler sozlugu’ isimli kitabi olumunden sonra da surdurulmekte olup kaynak bir basvuru kitabi olma ozelligini hala korumaktadir. olumunden sonra adina konulan siir odulu, gunumuzde en onemli siir odullerinden biri sayilmaktadir.
siire basladigi donem, garip akiminin etkin oldugu bir donemdir. yine toplumcu gercekci siir olarak adlandirilan akimin da etkin oldugu bu donemde soyleyis ozelligi olarak bagimsiz kaldigi ve kendi soyleyisini yakaladigi kabul edilmektedir. siir uzerine yazmis oldugu yazilari olumunden sonra ’bile yazdi’ ismiyle kitaplastirilmistir.

kaynak: siir.gen.tr


bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol