asus müşteri hizmetleri

independence
dun bu firma ile alakali $unu yazmi$tim;

#1048137

bugun cihazimi elden goturdum, dedim hd sicmi$ bakin bir caresine. allah var $imdi, durumun hassasiyetini yani benim bilgisayara gene oldugumu anlatinca kisikli’da ki mu$teri hizmetlerinde bulunan daha dogrusu teknik servis bolumunde bulunan zeynep hanim isimli bayan cok yakin ilgi gosterdi. bunda yaki$ikligimin karizmatikligimin ve zekam ile duzgun konu$mamin payi buyuk evet ama yakindi yani, ona getiriyorum lafi.

neyse, cok ilgilendi sagolsun ve sizi gun icerisinde sorunun ne oldugu yonunde bilgilendiricez dedi. oysa sorun belliydi bana gore ama ben en azindan firma ile hemfikir olalim diye onlar da gorsunler istedim.

tabi bilgilendiren olmadi, kendim aradim bir iki saat sonra nedir durum hafiz dedim, hard disk bozukmu$ dediler bana. surpsiz!

yurtdi$indan gelecek orjinal parca, bu yuzden de 10 gun civari beklemeniz gerekiyor dediler. yani bir hard disk icin 10 gunb beklemem lazimmi$. vay arkada$ vay. $ukur ki evde 5 laptop, 2 notebook, 3 desktop, 2 ipad daha var, zenginlik boyle bi$i sen bilmezsin, neyse.

10 gun bir hard disk icin bekleten firmanin hizmet anlayi$ini yiyeyim ben, ba$ka da bir $ey demiyorum.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol