yeni yazarlara tavsiyeler

elma sekeriiii
houston’uma düşen bir mesajdan ötürü cevabımın bir kısmını buraya yazmak istedim. diğer yeni yazarlarımıza yardımcı olur belki.


* bazı konularda alıntı yapıp kaynağını gösterdiğimizde bir sakıncası var mı?
- hayır yok. misal sizin kendi cümlenizin sonrasına bir yerden aldığınız bir cümleyi yerleştirirseniz bu cümlenin sonuna abkz içinde kaynağını verebilirsiniz.

* alıntı yapma işini sürekli yapmak sözlük kurallarına aykırı mı?
- her entrynizin alıntı halinde olmaması; kendi düşüncelerinizi savunup kendi cümlelerinizi kurmanız bizim tercihimizdir açıkçası.

* özellikle bazı kişilerin hayatı, şiirleri, sözleri vs. gib durumlar da alıntı yapmak gerekli olabiliyor. bu durumlarda alıntı yapıp kaynak göstersek sözlükteki yazarlık geleceğimi olumsuz etkiler mi?
- bu tür durumlar için, alıntı yapmakta hiç bir sakınca yok. yeter ki sonunda kaynağını belirtin. sizin yazarlığınızla alakalı bir durum yoktur ortada.

* bir de sözlükte başlık açmak için ne yapmak gerekiyor. bazen bazı başlıklar geliyor aklıma ama açamıyorum?
- bir başlık açmak istiyorsanız önce bu başlığın anahtar kelimelerini arama kutucuğuna basıp aratın. bazen varolan başlıkları türkçe karakterle yazdığınızda bulamadığınız olabiliyor; çünkü bizler artık türkçe karakterlerle başlık açmaya; ve diğer o-u-i gibi harfleri türkçe karakterlere çevirmeye başladık. o bakımdan bulmak istediğiniz başlığı ilk seferinde bulamayabilirsiniz. bir kaç defa anahtar kelimeleri yazarak arama yapıp, açmak istediğiniz başlığın gerçekten varolmadığına kanaat getidiyseniz başlığı açabilirsiniz. bunun için de arama kutucuğuna 50 karakteri geçmeyen başlığınızı yazın ve incele butonuna basın. karşınıza başlık gelecek ancak altı boş olacaktır. entry yazım boşluğuna başlığı tanımlayan bir betimleme yapıp ardından düşüncelerinizi yazmanız beklenir.

* başlık açmak sözlükte ki ayrıcalıklı yazarların yapabildiği bir şey mi?
- hayır, her çömezliğinden kurtulup yazar statüsüne yükseltilen kişi; sözlükte daha önce açılmamış olan bir başlığı açabilir.


sevgiler.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol