kadına şiddette son nokta

nys
bu manşet altında habertürkün yayınladığı fotoğrafa tepkiler yağdırmışlar. yağdırılan tepkilere biraz göz gezdirdim. enteresan tepkiler yer alıyor.

’’niye ölenin fotoğrafı var, öldürenin yokmuş. mahremmiş. çocuklar görebilir, psikolojileri bozulabilirmiş.’’

saymışlarda saymışlar.kıyamam..çocukların gözlerini gerçeğe karşı kapatsınlar.. kanlar içinde olan bir kadının çıplaklığını sorgulayalım topluca.. neden?

merak ettiğim konuya değineyim hemencicik.

hergün tvlerde olan diziler, kuzey güneyler, fatmagülün suçu neler, yaprak dökümleri ve bunun gibi bir ton diziyi izlerken sevgili ev kadınlarımız ( pardon.. köşe yazarlarımız, sanatçılarımız, düşünürlerimiz) manşet adı altında verilen fotoğrafın vahşetine değinmişler..

biz kendi korkularımız, görmek istemeyeceklerimiz görmemezlikten geliyoruz sürekli zaten.. yine aynı yoldayız.. yaşanan durumun acı olmasından öte niye tüm çıplaklığı ile karşımızda diye tepki veriyoruz.bunu fotoğraflayıp manşet yapmışlar ki her gün yaptıkları manşetler arasında en gerçekçi olanıdır bu.


bütün çıplaklığı ile, bütün gerçekçiliğiyle manşetteydi bugun. sorulacak şey neden o fotoğrafın çekildiği değildir, neden öyle bir durumu yaşadığımızdır.

yani gerçeğin kendisi.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol