kadın da olsa çocuk da olsa gereği yapılır

independence
okudugumuzu bir daha okumak ve daha net anlayabilmek gerekli her zaman, ba$lik tamamen bunun ispati olmu$.

oncelikle bildigim kadari ile(yanli$ biliyor olma ihtimalimi sakli tutuyorum) nevruz bir gun kutlanir. $imdi entryde tam olarak $u denmi$;

"işte böyle bir newroz bayramıydı. maalesef savaş çığırtkanları başarılı olmuş operasyonlardan cenaze haberleri gelmiş newroz olaylı bir newroz halini almıştı. günlerce devam eden olaylardan sonra başbakan çıkarak "kadın da olsa çocuk da olsa gereği yapılır" diyerek olaya nokta koymuştu.

sonrasında olanlar ise gereğinin yapıldığını gösteriyordu. işte o günlerde diyarbakır sokaklarında 6 yaşında bir çocuk kör bir kurşunla hayata gözlerini yumuyordu."

benim anladigim $u;

nevruz kutlamalarinda olaylar cikmi$ vs. tamam. ancak olaylar gunlerce devam etmi$ deniliyor ayni entry’de. yani esasen nevruz bitmi$, ardindan olaylar devam etmi$. ortada kutlanan bir bayram falan kalmami$. ba$bakan olaylarin ardindan boyle bir cumle kullanmi$(kesinlikle cumleyi savunmuyorum) ve ardindan ya$anan trajik bir ölüm haberi.

yani ortada bayram falan yok, o kutlanmi$ bitmi$. ya$anan ölüm olayi cok sonrasinda ya$anmi$.

soru ayni;

o cocugun orada ne i$i vardi.

aklima takilan ikinci bir soru daha var;

nevruz bayrami nicin olaylara sahne oluyor, hem de yurdun her yaninda. neden bir bayram siyasi amaclara hizmet ettiriliyor?

6 ya$indaki bir cocuk elbette terorist olamaz, olmamali. 6 ya$indaki bir cocugun yeri evidir, annesinin babasinin yanidir. cati$malarin suregeldigi sokak aralari degildir.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol