yılmaz özdil

deus ex machina
çok rağbet gören, yazıları sürekli feysbukta orda burda paylaşılan köşeyazarlarımızdan biridir. neden bu kadar çok seveni var diye sormuyorum, nedeni belli çünkü. sivri dilli, lafı gediğine oturtan, cesur, esprili..yok yok ironi bile yapamayacağım lan.

bu kadar mı düz muhalefet olunur, çok manasız saldırgan yazıları var. bugünkü yazısında da kara mizah falan yaptığını sanmış kendisi. 10 yaşındaki çocuğa akp’yi eleştiren bir yazı yaz desen bu ayarda bişey yazar sanırım. biraz daha yaratıcılık yılmaz ya, az bi’ derinlik bişey kat ya. öyle üç noktalı, beş boşluklu yazı yazmakla şekil yapmakla olmuyor ki her şey.

bir de böyle şakacı yazılarının yanı sıra, ciddi ciddi çatandk diye konuştuğu, yine mükemmel ironilerle döşediği yazıları var kendisinin. 29 temmuz tarihli yazısı misal. bu kadar mı tersinden okunabilir lan bir ülkenin profili? ya da bu kadar mı görmezden gelinir, çarpıtılır, başka şeylere yorulur yapılanlar? kendisi o yazısında demiş ki:

"ermenistan cumhurbaşkanı ağrı’yı alacaz dedi, bizim nesil hepimiz ermeniyiz diye slogan attı." bravo yılmaz, bu ne müthiş ilişkilendirmedir yahu. çok iyi anlamışsın sen o sloganın anlamını, amacını. sanırım bu götoş medyaya rağmen bütün türkiye artık biliyor ki o slogan hrant için atıldı, ermenistan cumhurbaşkanı için değil. bu sloganı atanlar, ermenistan cumhurbaşkanı gibi işgalci, ırkçı tüm insanlara karşı duran kimseler, bunu da hatırlatalım.

bi de bizim rezil nesil yusuf halaçoğlu’nu türk tarih kurumu başkanlığından almış. asrın yanlışı! nasıl olur lan? vakanüvis vari tarihçilik yapan, 19. yüzyıl ulus devletlerin ideolojilerini haklı çıkarmak için oluşturulmuş bir tarihyazımını benimseyen bir tarihçi nasıl alınır türk tarih kurumu başkanlığından? ali birinci, diğer bir harikulade tarihçimiz nasıl getirilir bu göreve? sen de haklısın. yusuf halaçoğlu kafasında devam, zira çok az insan yetişmiştir bu ülkede onun gibi. bütün tarihçilerimiz öyle eleştirel, öyle nesneldirler ki..

"benim neslim, soykırım kongresi’ne ev sahipliği yapan avrupa parlamentosu’nun heyetine ev sahipliği yaptı, tbmm’de ağırlayıp ziyafet verdi, çini tabak hediye etti." etmesin de göriyim.

"lübnan, sözde soykırımı tanıdı, bizi bebek katili ilan etti.benim neslim...
lübnan’a türk telekom’u verdi." e vermesin de göriyim.

tc dediğin bu zaten? ne bekliyordun ki? ulusalcı ideolojilerini bu topraklardaki ermenilere karşı uygulasın, ama mevzubahis "dışardakiler" olunca uluslararası prestijim sarsılmasın, diplomatik ilişkiler bozulmasın diye onun bunun yalakalığını yapıp sus pus olsun. yazık ki devlet denen şey böyle ikiyüzlü bir şey işte, onu da hatırlatalım.

kendisi obama’ya yalakalık yapanları da eleştirmiş yazının sonunda. ne hoş. peki bu mudur senin tüm amerika karşıtlığın? obamayı pohpohlayanlara laf geçirmek. e çıkıp sokakta buna karşı direnmektense, köşende üç noktalı yazılarınla böbürlenmeni de anlıyoruz tabii.

yılmaz özdil gibi insanlardan basın dünyamızda bol bol var. ama şu yukarda bahsettiğim yazı beni çileden çıkardı ve bu başlığa şunları yazmama sebep oldu. böyle bir provokatörlük olamaz ya. resmen kışkırtıyor insanları, hem tarihi hem günceli çarpıtarak. hani hrant dink suikastı de gerçekleşti bu ülkede, hani 6. filo’ya direnen insanlar asıldı falan, "ermeni piçi" diye yaftalandı insanlar, "özgür" türkiye üniversitelerinde bu mevzuya yönelik konferanslara izin verilmedi. bizim nesil bunları da anımsar mı acaba? yoksa şu tip köşeyazılarıyla hemencecik unutmuş mudur yakın-çok yakın!- tarihini?
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol