fenerbahçe nin küme düşürülme ihtimali

eddie zero
yargının vereceği karardan sonra kesinleşecek ihtimaldir. zira, federasyon 15 temmuz’da yapmak zorunda olduğu açıklamada yargıyı beklemeden karar verecektir. devamında şampiyonlar ligi’ne gönderecek takıma da karar vermek zorundadır çünkü trabzonspor da aynı işin içindedir.

federasyon yargıdan önce düşürme kararını verirse, oldu ki 2 yıl sonra mahkeme sonucuna göre düşürülmesi gerekmediği kesinleşti, bugün verilen kararın geri dönüşü olmayacaktır.

bu gibi nedenlerden dolayı olası geçici çözüm, fenerbahçe’nin şampiyonluğunun askıya alınması, şampiyonlar ligi’ne soruşturmaya dahil olmayan takımların ligi bitirme sırasına göre gitmesi, yeni sezona fenerbahçe’nin şike yapılan maçlarda aldığı puanların düşürülerek eksi puanla başlaması şeklinde gözükmektedir. fenerbahçe’nin alt lige düşürülmesi, yargı kararı kesinleşince yerine getirilir.

italya’daki olaylarla arasındaki fark, oradaki federasyon başkanının olayı yürüten savcı olması, kanunların farklı olması ve bizden kat be kat hızlı işleyen yargı sürecidir.

bizde bu olaylarla ilgili iddianamenin oluşturulması 4 ay, yargısı, temyizi derken yukarıda dediğim gibi karara varılması 2 yılı bulacaktır. bu nedenle federasyon geçici bir karar vermek durumunda kalacak gibi gözüküyor.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol