devlet okulu özel okul farkı

ahuramazda
devlet okulunda öğretmenlik yapmış birisi olarak,bu iki tür okul arasında,bilgi açısından değil,bilgiyi verme teknolojisi açısından ciddi uçurumlar olduğunu gözlemleme imkanım oldu.

bilgi sabittir,değişmez.

türkiye’deki bütün öğretmenlerin de aynı eğitimden geçtiğini kabul edersek,öğretmenin verebileceği bilgi de aşağı yukarı aynıdır.

ama bilgiyi aktarma teknolojileri arasında ciddi bir fark olunca, bir fay hattını, bir tsunami oluşumu konusunu , bilgisayarlı görsellerle, videolarla destekleyen bir öğretmenin,devlet okulunda bu imkanlardan yoksun meslekdaşına göre ne kadar daha fazla çaba harcaması gerektiği aşikardır.

ben, sınıftaki kırk öğrencinin birden dikkatini çekebilmek adına göbeğimi yırtarken, özel okulda ders veren meslekdaşım, on beş kişilik dil laboratuvarında, barkovizyon eşliğinde, hazır cd’ler ile benim kırk dakikada öğretebildiğim cümleyi,on dakikada öğretebilme imkanına sahip.

elbette,pek çok teknolojik imkana sahip devlet okulları,anadolu liseleri var ise de,ne yazık ki istisnalar kaideyi bozamıyor ve devlet okulları teknoloji destekli eğitim-öğretim konusunda,ne yazık ki,özel okullarla baş edemiyor.

bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol