bozcaada

sitivreyvaugin
lodos restaurant vardır burada, mutlaka adaya gidildiğinde, böcektir, ahtapottur, kalamardır tadılmalı, sahipleri nejat ve eşi gayet iyi insanlardır, şarap yelpazesi pek iyi sayılmaz ama yinede standartların üzerindedir, ada şaraplarından corvus çok marketing dursa da aldanmayın, biraz corpusu güzeldir, biraz blended no: 4 güzeldir, cabarnet ve merlot karışımlarından uzak durmakta fayda var adada üzüm kalitesi itibari ile, mono sepaj şaraplar tatmak için idealdir, çamlıbağ’ın şarapları tavsiye edilebilir, talay adanın en eski firmalardan biri olmasına rağmen hala adam gibi şarap üretmekte yaşadıkları sıkıntı ve hala kendine özgü bir aromalarının olmayışı denememek için sebebiniz olabilir.

ps: şaraplara bok atmadım öncelikle bunu belirteyim hatta adadaki bütün firmalar türkiye standartlarının üzerinde şaraplar üretmekte fakat iş yabancı rakiplerle kıyasa gelirse sanırım corvus sadece ayakta kalır belirtmekte yarar var.

bozcaada genel anlamda pahalı bir yer bunu da hatırlatmakta gerek, ancak günü birlik yada iki üç günlük tatiller için gidilesi yerdir.

yerli esnafı (bakkal çakkal anlamında), parazit gibidir, direk geçirirler fakat muhabbet kurulduğu takdirde her türlü işinizi görürsünüz.

lodosun ara sokağında bulunan ev poğçaları yapan teyzelerden anne poğçaları alabilirsiniz, kahvaltı için gidilecek bir çok mekan bulunmakta, gerçek ezine peyniri ve zeytinyağına doymak için ideal.

denemeden dönmeyin.

sakızlı enginar,
deniz kestanesi.


iyi günler efendim.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol