entrye değil de nicke oylama yapan bilgiç

mitili
yanlış işler peşindedir.

bazen entryi okuduktan sonra, bazen de okumadan önce yazarın nickine bakıp oy versek mi vermesek mi diye düşünürüz. (1. çoğul yazıyorum ama ben yapmam)

bunu sadece sözlük içinde düşünmeyin. her yerde böyledir. bir nick’in entrysi olduğu gibi, bir yönetmenin filmi, bir yazarın kitabı, bir markanın ürünü, bir kişinin tavsiyesi... belki bu dediklerimi başkaları yapmış olsa ciddiye alacağız bu gerçek. ve büyük bir hata.

yazılanları tarafsız almak yerine mal gibi yazan adama göre almaya çalışıyoruz.

(örneği benden veriyorum ama genel konuşuyorum) biliyorum beni sevmeyenleriniz oldu, var ve olacak. bilmemkaç bin entrymde anlattığım şeylerin hemen hemen hepsini zaten biliyorsunuz ve belki ben size sadece hatırlatmış oluyorum. belki başka bir perspektiften sunuyorum ve daha farklı düşünmenizi sağlıyorum. ama sırf beni sevmediğiniz için aman deyip sallıyorsunuz ve okuduğunuzu unutuyorsunuz.

diyeceğim şudur ki; objektif olmak lazım. insan başkasının değil kendinin taraftarı olmalı. ne kimse ilahlaştırılmalı, ne de kimse küçümsenmeli. sevmediğiniz şeyler yüzünden kendini bazı şeylerden mahrum etmek kadar saçma bir şey yok.

biliyorum farklı bir şey anlattım ama bu konu üzerinden gitmek mantıklı geldi.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol