diyanet işleri başkanlığının 2022 bütçesi

independence
öncelikle belirtmem lazim, kendi arastirmam degil, bir baska yerde okudum konuyu buraya da aktarmak istedi. ne kadar cok kisi okursa o kadar iyi.

diyanet isleri baskanliginin 2022 senesi butcesi 16.1 milyar tl olmus. 2021 senesinde bu rakam 12.9 milyar tl idi.

diyanet işleri başkanlığı bu ülkede milli eğitim bakanlığı da dahil olmak üzere pek cok bakanlıktan daha fazla butceye sahip ve fakat diyanet isleri internet sitelerinden fetva yayinlamak haricinde ne iş yapar deseniz pek cok kimse bilmez. cünkü camiler bile cami bahcelerinde toplanan bagislarla yenilenir, o bagislarin ne kadar oldugu ve tam olarak nereye gittigi yine kimse tarafindan bilinmez.

çünkü türkiye'de islam dini tam bir ticarethane misali kullanilir. diyanet işleri çılgın paralar alır bütçeden, cami bahcelerinde kuran kurslarinda vs. deli paralar bagis adi altında toplanır ama o paralar nereye gider kimse bilmez.

diyanetin gunluk butcesi bu hesaptan yola cikarak dolari da yuvarlak hesap 9,5tl den hesaplayacak olursak aylık 141,7 milyon dolar, günlük 4,65 milyon dolar civarinda tutuyormus ki bu yine benim hesaplamam degil.

günlük 4,65 milyon dolar.

bugün diyaneti devlet kurumu olmaktan cikart ve dini vatandaşa teslim et, gunluk 4,65 milyon dolari da yine fakir fukaraya dağıt, bak bakalım ülkede aç susuz işsiz kimse kaliyor mu.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol