dinler arası diyalog

elma sekeriiii
insanların inandıgı $eyler için onları tefe koyup çalmak insafsızlıktan ba$ka bir $ey degildir. nasıl ki vicdan denilen $ey bireyseldir, herkesin kendine ait bir vicdanı vardır; bu da böyledir. herkes neye nasıl isterse o $ekilde inanabilir; din özgürlügü denilen $ey de tam olarak budur. kaldı ki anayasamızda din ve vizdan özgürlügünden bahsedilmektedir farkındaysanız.

ben bir müslüman olarak hristiyanlıga musevilige saygı göstermi$sem bu benim; insan olu$umdan kaynaklanmaktadır. burada bir iman $üphesinin bulunması bile acizlikten ba$ka bir $ey degildir.

aynı tanrı farklı türlerde tapınma $ekilleri. dünyanın en eski dinleri çıkıp müslümanlıgı dı$lasa çok mu harika hissedecektiniz; ki aynı $eyi siz de gayrimüslüm ki$iler için gösteriyorsunuz? ben müslümanım diye kar$ımdaki insanı iteler, defol lan diye sosyal alanımdan kovmaya çalı$ırsam asıl siz benim imanımdan ku$ku duymalısınız.

bir ermeni türk’ün yanında çalı$tım, ardından bir yahudi türkü ile birlikte çalı$maya ba$ladım. hristiyan musevi arkada$larım var.
ha ne oldu? gavur mu oldum ben $imdi? kime kalmı$ kimin gavur olduguna karar vermek? milyonlarca insan müslüman degil; ne yapalım hepsi katledelim öyle mi?

önce insanlıktır. bunu hiç unutmayın.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol