din

capt it all
din, insanları saadet-i ebediyyeye yani sonsuz saadete, huzura götürmek için allahü teala tarafından peygamberleri vasıtasıyla gösterilen yol demektir. isteyen inanmakta, isteyen de inanmamakta serbesttir. kimsenin de kimseyi inanmaya veya inkara zorlaması gibi bir hakkı yoktur.

kimi afyondur demiş, kimi bambaşka bişeydir demiş. kişisel olarak din konusundaki fikirlerim nacizane şöyledir ki; mutluluk yoludur. evet, bir örnekle göz atmaya ne dersiniz?

şimdi küçük bir çocuk düşleyin. 10 yaşında olsun bu küçük çocuk. varsayalım ki ebeveynleri ölmüş olsun. eğer bu çocuğ allah inancı, ahiret inancı verilmemişse, ebeveynlerin ölümüne ne gözle bakar bir düşünün. "annem ve babam yok oldu!" aman allahım... 10 yaşındaki küçük bir çocuk için hayat ne kadar da acımasızlaşır değil mi? annesi ve babası yok olmuştur o çocuğun bir daha da asla bulamayacaktır onları. durum ne kadar fecidir! çocuğu düşleyin, nasıl bir psikoloji içindedir sizce?

şimdi bir de diğer taraftan bakalım olaya... eğer çocuğa allah ve ahiret inancı verilmiş ise çocuk şöyle düşünecekti: "annem ve babam cennete gittiler, orada buradakinden daha rahat yaşarlar. ben de ileride onların yanına gideceğim, onlar beni bekliyorlar." evet. benim bile içimden bir yaşama isteği geldi.

şimdiiii, bu allaha ve ahirete olan inancın sadece ve sadece dünyadaki faydalarından yanlızca bir tanesidir. dünyadaki faydalarının ahirettekilerin yanında koskocaman bir "hiç" olduğu göz önüne alındığında ve dünyada bile bu küçük örnekle "din" in ne kadar önemli olduğu görülüyorsa, işin aslını varın siz düşünün.

evet, başta dediğim gibi, ben dinim sayesinde mutlu oluyorum. yaptığım her hareketin izlendiğinin bilincindeyim ve bu sebepten yanlış birşey yapmamaya çalışıyorum. yanlış birşey yapmadığım için de mutlu oluyorum hem de insanların saygısını kazanıyorum. ne yani kötü bir şey mi yapıyorum ben?

eklemem gereken bir nokta vardır, o da şudur ki, günümüzde maalesef "din" üzerinden prim yapan siyasi örgütler, partiler, şunlar bunlar vardır. dindar olmaya çalışmanın bunlarla götten bacaktan hiçbir alakası da yoktur. bir dindar olarak tüm bu nları tasvip etmediğimi hatta ve hatta şiddetle karşılarında olduğumu beyan eder, hepinizin de gözlerinden öperim. bu da böyle bilinsin.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol