diego lugano

seeyouindisneyland
fenerbahçe taraftarı tarafından artık deli gibi sevilen , yetenekleri kısıtlı olsa da , canını dişine takarak oynayan ve bence luciano’ya sabredildiği kadar sabredilirse daha da iyi oynayacak olan futbolcu.

kendisi yarı delidir.

02.10.1980 canelones(uruguay) te dogmustur.futbola uruguay ın nacional takımında baslamıstır.sırasıyla nacional,plaza colonia,sao paulo oynamıstır.suanda da fenerbahce takımının formasını giymektedir.savunma oyuncusu aynı zamanda uruguay milli futbol takımı’nın da kaptanı olan 1.88’lik boyuna üstün sıçrama yeteneğini de ekleyen diego lugano, ceza alanı içinde rakibine şans tanımıyor. lakabı vandam.

bu oyuncunun, adının pek duyulmamış olmasının sıradan bir oyuncu olmasıyla ilgisi yok. tamamen brezilya’da forma giymesi ve mevkii itibariyle oluşan bir dezavantaj. savunma oyuncularının forvet ve orta sahada görev yapan futbolculara göre şöhret olmaları daha zordur. 26 yaşındaki yıldız çok kaliteli bir defans oyuncusudur. oyunu geriden çok iyi okuyan ve kıvrak bir futbol zekasına sahiptir.

uruguay milli futbol takımı’nın da belkemiği olan tecrübeli futbolcu tabir yerindeyse kemik gibi ve topa sert oynayan bir futbolcu.

2005 yılında sao paulo ile campeonato paulista, libertadores kupası, ve fifa dünya kulüpler şampiyonluğu yaşayan lugano, tota lakabıyla tanınıyor. evli olan lugano’nun iki de çocuğu var. fenerbahçe ile dört yıllık sözleşme imzaladı
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol