derin devlet

camurhan
bir devleti olusturan asli unsurlarin birlesiminden meydana gelen kavram. türkiye’de ve türkcemizde daha cok pis islere bulusmus devlet mensublarini tanimlamak icin kullanilir. öyleki bizlerin gözlerinde bu kimseler, ülkücü biyikli, devlet-i ali’nin bekasi icin herseyi yapabilecek, her zaman pislik islere bulusan imajini yaratmislardir.

esasinda derin devlet kavraminin daha cok bir devletin degerlerinin dayandigi, misyonlarini ve vizyonunu belirleyen kurumlardan olusmasi gerekir. günün degil yillarin gündemini saptamasi gerekir. yoksam azcuk mafyavari azcik gladyotik yabanci servilerce desteklenen cikar gruplarini bu gruba katmamak gerekir. ne yazik ki bir kavram kargasasina yol acmistir bu .

kabul edilsin edilmesin, her ülkenin derin bir devleti ve derin gümdemleri vardir. amerika’nin derin devletinin derin gündemi kendi huzuru ve refahi icin herseyi yapabilmek güdülerine sahipken, alman devleti kendini daha cok mal satmak, daha cok zenginlesmek, avrupa birligi araciligiyla etki alanini yaymak güdülerine sahiptir. amerika’nin derin devlet uzantisi cia her türlü psilik islere bulasirken, bir devletin kendisini korumak icin gerektiginde asala örneginde oldugu gibi asimetrik mücadelere girismesi gayet icgüdüseldir.

velhasil kelam insanlik devlet gibi bir sistem tarafindan sarildigi sürece bunun derin ya da sig olmasi neyi degistirir ki?
uymazsan uydururlar seni. kendimizi kandirmaya gerek yok.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol