deniz gezmiş

elma sekeriiii
i$te demirel’in sözleri:


dokuzuncu cumhurbaşkanı süleyman demirel, deniz gezmiş ve arkadaşlarının 6 mayıs 1972’de idamına ilişkin, “o devir içerisinde benim siyasi sorumluluğum yok. benim gücüm yok. çünkü benim elimden de hükümet alınmış. o gün ülkeye hakim olan güç benim elimden de hükümeti almış” dedi.

süleyman demirel: “bu hadise devletin tasarrufudur, yani mahkemeden geçmiştir, meclis tasdiklemiştir. icra edilmiştir. bu bir tane de değildir. birçok tanedir. durup durduğu yerde de olmuş değildir. onun içindir ki o tasarruf seçilmiş meclisindir. zaman içerisinde meclislerin birtakım kararları yadırganabilir. ama karar meşrudur, meşruiyet tartışması yapılamaz. bundan kötüleme tartışması çıkartamazsınız, o zaman devlet işlemez" dedi.

"içim sizlar ama"
gazetecilerin “adı geçen gençlere sizin ’yurt dışında eğitim bursu önerdiğiniz’ şeklinde haberler de çıkmıştı” sözleri üzerine demirel, “hayır, o haberlerin hiçbirisi doğru değildir. sadece içim sızlar, şimdi de sızlar. o zaman da sızlamıştı. ama ülkede kanunu, nizamı çiğneyemeyiz ki... ortada merhamet, vicdan var. ama kanun, nizam da var. kanun icra edilmiş. zorla yapılmış bir işlem de değil, mahkemeden geçmiş, temyizden geçmiş, her türlü savunma imkanları tanınmış ve bu neticeye gelinmiş” diye konuştu.

bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol