darbe günlükleri

benduruyorumsebagitti
bu akşam star tv’de, murat çelik’in em.ora. özden örnek’le telefonla yaptığı görüşmeden öğrendiğimize göre özden örnek tarafından bir kez daha yalanlanan günlüklerdir.

- özden örnek’in açıklamaları
? naçizane, benim soru/yorumlarım

-örnek, bu haber (günlükler) ilk çıktığında yalanladığını, ancak bazı çevrelerin hala bu günlükler gerçekmiş gibi yayınlar yapmaya devam ettiğini, neden böyle yaptıklarını bilmediğini söylemiş.

?sevgili murat çelik, gazeteci olman hasebiyle şunu sormanı beklerdik. beklerdik diyorum ama, aslında ben beklerdim.
uzan grubu’nun 46. yıl kutlamaları, yani aslında genç parti’nin kuruluş çalışmaları öncesi, star’ın ağır programı kırmızı koltuk’a davet ettiğin(?) cem uzan’a sorduğun(?) sorular ve ertesi gün star gazetesi’nde (o zamanki gen.yay. yön. fatih çekirge. şu anda hurriyet.com.tr gen.yay. yön. ) manşetten (başlık: cesur sözler) verilen haber gibi değilse bu röportaj, sormanı beklerdim:
işte o soru: nokta dergisi ve alper görmüş aleyhine açtığınız davayı, emniyet’in yaptığı incelemeyle, günlüklerin size ait olduğunu belirlemesi üzerine, kaybettiniz. yine de, "sözkonusu günlükler bana ait değil", diyorsunuz. öyleyse emniyet’in raporu gerçeği yansıtmıyor mu? yansıtmıyorsa neden?

-büyük oğlum tolga örnek’in çektiği hititler ve gelibolu (gelibolu belgeseli, bazılarınca yeterince milli bulunmamıştı. hatta yabancı propagandası yapmakla da suçlanmıştı) belgesellerine, başka birçok sponsor gibi çalık holding de sponsor olmuştur.

-küçük oğlum ... örnek’in, başbakan’ın damadı berat albayrak’ın ceo’su olduğu çalık holding’e ait bursa gaz’da yönetim kurulu üyeliği yapıyor olması tamamen tesadüftür.

-eşimin bayrampaşa’daki bir arsanın kamulaştırılması yoluyla bayrampaşa belediyesi’nden trilyonlarca lira kazanması sözkonusu değildir. olay, kamulaştırılacak bir handa eşime ait bulunan iki odalı bir büronun, refah partisi döneminde 6 milyar tl ödenerek kamulaştırılmak istenmesidir. mahkemeye başvurduk ve mahkeme 150 milyar tl bedel belirledi. eşimi, belediyeye çağırıp bir feragatname imzalatarak 75 milyar vermişler. avukatımız bu feregatnamenin geçerli olmadığını söyledi. bir kez daha dava açtık ve mahkeme 75 milyar tl daha ödeme yapılmasını karara bağladı. mahkeme kararına rağmen belediye parayı ödemiyordu. bir törende eşimle ilk defa karşılaşan sayın başbakan’ın, eşime: "bir arsa problemi varmış herhalde" demesi üzerine eşim meseleyi anlatıyor ve bayrampaşa belediyesi de kısa süre sonra kalan 75 milyarı ödüyor. bunun üzerine sayın başbakan’ın devreye girdiğini tahmin edip, ilk karşılaşmamızda kendisine teşekkür ettim.

-başbakan’ın küçük oğlunun, kasımpaşa deniz hastanesi’nden aldığı çürük raporunu ilk defa duyuyorum. bunun benimle bir ilgisi yoktur. sözkonusu hastane ile gölcük’teki donanma komutanlığı arasında herhangi bir emir komuta ilişkisi yoktur.

? başbakan’ın oğlunun çürük raporu ve özden örnek’in oğullarının işlerini gündeme getiren kişi, fatih altaylı. özden örnek: "neden böyle yapıyorlar bilmiyorum" demiş.

görüşmenin ardından uğur dündar: "acaba, kendisi deniz kuvvetleri komutanı olmasaydı, oğulları bu işleri yine de yapabilirler miydi?, bunu da sordun mu murat?" diye sordu.

murat çelik: "doğrusu bunu sormadım. ama bugüne kadar bu tür konuşlar gündeme geldiğinde siyasiler. subaylar: ’soyadımız yüzünden çocuklarımız cezalandırılmasın’ diyerek, çocuklarının da ticaret yapma, kazanma haklarının olduğunu söylediler. hatta başbakan da..."

uğur dündar:"istersen bu konuda daha fazla yorum yapmayalım ve yorumu izleyiciye bırakalım."

kamera arkasında, arif’in gora’da havaya zıplayarak yaptığı hareketi yaparken görür gibi olduk yılmaz özdil’i. iyi röportaj, iyi kurgu. aferin yılmaz özdil. bir sen anlamışsın bu işi, ama sen de yanlış anlamışsın.

bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol