comengineer

shevek
#633087

"?"

milli şefe mussolini damgası yapıştırmanın bir anlamı var mıdır, yoksa laf kalabalığı yapılarak milli şefe laf mı kondurulmaya çalışılmıştır, bilinmez. belki de amaç yakın dönemde şeyhülislamımız olacak kimseyi ve onu şeyhülislam yapacak zihniyeti korumaktır.

fakat bilinen odur ki,
milli şef olmasaydı naziler asla alt edilemezdi.
milli şef olmasaydı çocuklar babasız kalırlardı.
milli şef olmasaydı türkiye tam bir abd sömürgesi olurdu.

ayrıca milli şef duçe özentisi olsaydı kendi elleriyle vatan ve vatan güçlerini hitler’e teslim eder mussolini gibi savaşı oturduğu yerden bir sömürge olarak izlerdi.

milli şef duçe özentisi olsaydı "faşist" olurdu, milli şefin bu durumla hiçbir ilgisi yoktur. milli şef kendisini 40 yıllık solcu olarak tanımlamış bir politikacı, denizlerin asılmaması için gerektiğinde elini masaya vurup gerektiğinde yalvarıp yakarmış bir görev adamıydı. milli şef, türk siyasi tarihinde ikinci adamdır. milli şef türkiye’nin bu kadar sağlam bir şekilde 1945 ve sonrasını atlatmasının tek nedenidir.

inönü olmasaydı bu vatan menderes ve menderesgillere çok öncelerden kalır, o giller tarafından büyük bir zevkle abd’ye pazarlanırdı.

milli şefin cumhuriyet tarihindeki önemi ve izlediği politikaların genel olarak haklılığı tartışılmazdır.

hayır, üzücü olan onun politikalarına yanlış denmesi falan değildir. herkesin kendi görüşü vardır, normaldir. zoruma giden duçe ile inönü’yü bir tutmak, onu bir başbuğ haline getirmektir. zoruma giden inönü’ye faşist damgası vurulmasıdır. bu düpedüz bağnazlık ve düşünememezliktir. yalandan eşek olmaktır.

edit: milli şef olmasaydı sizin o cici mi cici çok partili yeni döneminize, birilerinin biricik demokrasisine asla sahip olamazdı bu ülke.

(bkz: ben sizi aç bıraktım ama babasız bırakmadım)
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol