cip kullanan baş örtülü kadınlar

el menzile beynel menzileteyn
basi ortulu, surucu belgesi sahibi zengin bayanlardir..(bkz: ilk entrynin aciklama olmasi sarti)
efendim aciklamanin bir ehemmiyeti yok.maksat cemil meric’in kizi prof. umit meric’in, hurriyet gazetesinde yayinlanmis soylesininden bahsetmektir..

cip kullanan baş örtülü kadınlar beni çok rahatsız ediyor

sadece baş örterek müslüman olunmuyor değil mi?
çok hassas, çok zor bir şey müslüman olmak. ben müsiad’ın yüksek istişare heyeti’ndeydim. orada bir konuşma yaptım ve dedim ki, “beni en çok rahatsız eden, cip direksiyonundaki başı örtülü hanımlar.” niye dediler? “bir müslüman’ın bu kadar aç insanın olduğu, kadınların bir ay iğne oyası yapıp 60 milyon kazandığı bir ülkede, bilmem kaç milyarlık cipin tepesinde dolaşmaya hakkı yok... bir insan olarak muhakkak bir araba alınabilir. ama bir cip? bir müslüman’ın cipe yatıracak parası olmamalı. parası o kadar çoksa, gitsin istanbul’un fakir semtlerine, ara sokaklarda dolaşsın, bakkallardaki o ekmek borçları nedeniyle kabarmış olan hesapları ödesin” dedim. ve emin olun, bunu duyan çok zengin bir işadamının hanımı, cipini satmış ve bakkal, bakkal dolaşıp yoksulların hesaplarını kapatmış. müslümanlık bu kardeşim! yani, “vakko eşarp mı alayım, yoksa versace mi?” tartışması değil.
.
.
.
bas ortusu, turban, kadindan ziyade aclik sinirinda yasayan insanlarin problemlerinin cozume kavusturulmasi elzemdir kanimca..


yazinin tamami icin: http://www.hurriyet.com.tr/kadin/7161845.asp?gid=159&a=432080


edit:tartisma yaratmak icin acmadim bu basligi..aksine tartismalari bir kenara birakip orumcek kafa-medeniyet bozmasi ithamlarindan vazgecip islami veya gayri islami dusuncelerin ortak paydasi olan yardimseverligi vurgulamakti amacim.. farkli bakis acilari olayi bu raddeye getirdi..
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol