charlize theron

bbgdekikedininpornoizleyipwhiskasyemesi
hollywood’un genc ve guzel yildizlarindan charlize theron, 7 agustos 1975’de guney afrika’nin benoni adli sehrinde dunyaya geldi. yol yapiminda calisan fakir bir anne babanin tek cocugu olan sanatci, cocuklugunun buyuk bir bolumunu ailesinin calistigi ciftlikte gecirdi. theron, bu sirada yarim yamalak da olsa pek cok dili konusmayi ogrendi.


aktris, 6 yasina geldiginde ciftlik sahiplerinin de destegiyle bale ogrenmeye basladi. kisa bir sure sonra da profesyonel bale egitimi icin johannesburg’a davet edildi. johannesburg’ta okumaya baslayan theron, 13 yasina geldiginde babasini kaybetti. eski hayatina geri donmeyi goze alamayan aktris, annesini yalniz birakti ve italya’ya giderek modellik yapmaya basladi. milano’da bir ajansla kontrat imzaladiktan sonra bircok unlu magazin dergisine kapak oldu.


bir sene sonra “bir tek kelime dahi konusamayan guzel” olarak un kazanan theron, 1992 yilinda new york’a gitti. bir daha asla modellik yapmamaya karar veren aktris, oyuncu olmayi kafasina koydu. new york’ta joffrey okulu’nda dans egitimi aldiktan sonra “the nutcracker suite” ve “swan lake” gibi klasiklerde oynadi. ancak sanssiz bir sekilde dizinden sakatlaninca, profesyonel dansci olma hayallerini birakmak zorunda kaldi.


daha sonra hollywood’a giden aktris, cesitli islerde calismaya basladi. theron, kesfedilmek icin 1994 yilina kadar beklemek zorunda kaldi. john hurt ve renee russo gibi oyuncularin menajerligini yapan john crosby tarafindan kesfedilince, kendini bir anda film setinde buldu. “2 days in the valley” adli bir filmle ilk ciddi tecrubesini yasayan aktris, sohretin kapilarini basrollerini keanu reeves ve al pacino’nun paylastigi, 1997 yapimli “the devil’s advocate / seytanin avukati ” filmiyle araladi. filmde revees’in guzel karisini oynayan theron, gerek vucudunu comertce sergilemesi gerekse basarili oyunu ile filmin en cok konusulan oyuncusu olmayi basardi.


bu filmden sonra 1998 yilinda, ulkemizde gosterime girmeyen woody allen komedisi “celebrity” adli filmde kucuk bir rol aldi. ardindan bill paxton ile birlikte “mighty joe young” adli disney yapimi bir filmin basrolunu paylasti. hollywood’un basamaklarinda hizla yukselen aktris, 1999 yilinda “the astronaut’s wife” adli gerilim filminde johnny depp ile birlikte rol aldi.


ayni yil icerisinde gelecek vadeden genc aktorlerden tobey maguire ile “the cider house rules / tanrinin eseri seytanin parasi” filminde oldukca iyi bir performans sergiledi. 2000 yili ise theron’un bir star olarak one ciktigi yil oldu. guzel yildiz, 2000 yilinda “reindeer games / soygun”da ben affleck ile, bir cinayeti konu alan ”the yards” adli dram filminde mark wahlberg ve joaquin phoenix ile birlikte, "men of honor / onurlu bir adam" filminde robert de niro ile, “legend of bagger vance” filminde ise will smith ve matt damon ile birlikte rol aldi.


2001 yilinda calismalarina biraz ara vererek dinlenmeyi secen theron, son yillarin en buyuk produksiyonlarindan biri olan “pearl harbor”da oynamayi reddetti. 2001 yilinda gosterime giren "sweet november / kasimda ask baskadir” isimli filmde, keanu reeves ile birlikte rol alan guzel yildiz, sara deever karakterini canlandirdi.


aktris, 2002 yilinda "waking up in reno / carpik iliskiler” adli filmde chelcie ross ile basrolu paylasti. charlize theron bu filmden bir yil sonra, basrolunu edward norton ve mark wahlberg ile paylastigi “the italian job / italyan isi” adli soygun filminde kasa hirsizi stella karakterini canlandirdi.2004 yilinda monster/cani ile oscar aldi.



bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol