can yücel

turfanda askin bayat gubresi
mezarına saldırmışlar.

çok afedersin ama, can yücel’ in çok da sikindeydi!

bunu yapana denecek söz yok! büyük ihtimalle kendisinin de kutsal saydığı bir ritüel’ in önemli bir parçasına zarar vermek marifeti ile, yaşayan birileri -ölüye bir zararı dokunmayacağına göre bu tavrın- ya da bir grup ve ya ölünün mensup olduğunu düşündüğü düşünce yapısını paylaşan insanlar bütününe bir zarar verme, canını acıtma, öfkelendirme maksadı ile ele aldığı eylemdir.

bu eylemi yapan ve bu eylemi onaylayan kesimin dışında kalanlar için:
düşünün; senin mezarına bunu yapacaklar deseler! sizce can yücel sikler miydi? mezarımı s.keyim size bişey olmasın! derdi gibi geliyor bana. bu benim nacizane kendi fikrim. gerçeklikle hiç alakası da olmayabilir bütün bunların. ama adam ölmüş gitmiş. o mezar sizin benim için orada. bize bir şeyler hatırlatsın diye var. olmasa da can yücel’ den bir şey eksilmez. gerçeğe bu mevcut görüntü daha yakın bence. yaşanan hayatın, memleketin gerçekleri ile daha iyi örtüşüyor şu anki bu görüntü.

hepimizin içinde bir barbar var. kimisinin ideoloji, kimisinin din, kimisinin ırk, kimisinin de seks marifeti ile ortaya çıkıyor içindeki bu barbar. barbarınızı yorganınızın altında, partnerinizle yaptığınız yatak oyunlarınız dışında sahaya sürmemeniz dileklerimle.

bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol