çakallarla dans

rumuz pilis tiray egen
başrollerini ilker ayrık şevket çoruh gibi isimlerin paylaştığı, murat şeker’in yönettiği yeni dönem sinema filmi.

şimdi türk sinemasına ne olursa olsun destek vermek tabikide önemli. bilinçli seyirci elinden geldiği kadar bunu yapmaya çalışıyor da zaten. fakat bazı adamlar, yani bazı sinemacılar nedense seyircinin kendilerine gösterdikleri saygıyı seyirciye aynı şekilde göstermiyorlar. üçüncü şahıslara girip arkalarından konuşmak istemiyorum. fakat genel olarak film hakkında çok kısa ve sade bir dille eleştiri yapmak istiyorum.

film süper bir barış manço klasiği ile başlıyor. renkleri de süper filmin, burdan görüntü yönetmenine selam gönderiyorum. herşey ilk 3 dakika normal gitmekte olması gereken ne varsa var fakat dakika 4 oluyor, 5 oluyor, 6,7,8,9...35,36 oluyor biz hala perde de karakter tanıtımlarını görüyoruz. "köfte bilmem ne" "muhasebeci bilmem ne" "del piero hikmet" zart zurt. şimdi burda bir kurnazlık var. karakterlerin tanıtımı bir çok şekilde yapılıbilir; jenerikle beraber tanıtılır, kareler dondurularak tanıtılır v.s. v.s. fakat her ne olursa olsun bunun süresi 1-2 bilemedin 3 dakikayı geçmez.

bu sadece gördüğüm şeylerden bir tanesi. filmde o kadar çok hata var ki söylenmesi gereken... ama ne olursa olsun emeğe yinede saygı duyup ağzımı fazla açmak istemiyorum. yani adamın elinde güzel bir hikayesi yok, karakter çatışması yok, dramatik kurgu sıfır... neyse film vizyondan kalktığında geri gelicem bu başlığa.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol