bu entryden önce başlığın tanımi mevcut değil

angelus
sözlük bünyesinde hala daha, sıklıkla ihmal edilen bir durumdur. açılan başlığın altına girilen entry okuyucusuna başlığın anlamını, içeriğini, ne amaçla açıldığını açıklamalıdır. başlığın altına girilen entry, açılan başlık neticesinde yazarın büründüğü halet i ruhiyesini anlatmamalıdır, keza bu bizleri ilgilendirmez. bizler başlığın altındaki entryi okuduğumuz zaman o başlığın neden açıldığını o entryi okuduktan sonra anlamak isteriz. o sebeple başlığın ne anlatmak istediğini tanımlamalıdır, ne olduğunu anlatmalıdır, neden açıldığını anlatmalıdır.

konuyu bir örnek ile açıklamak gerekirse;

başlık (bkz: karanlikta ismail yk yi gormek)

entry: ciddi bir psikolojik sorundan kaynaklanan halusinasyondur.aylarca uyumamaya sebebiyet verir.

sonuç: sonuç yok. girilen ilk entrynin başlıkla herhangi bir alakası yok, karanlıkta ismail yk yı görmek ne demektir bu anlatılmamıştır. entryi okuyan kişi yazarın ismail yk yı karanlıkta gördüğünde kendisinde oluşan ruhsal bozuklukları, travmaları, halet i ruhiyesini okumuştur, başlıktan istenilen sonucu alamamıştır.

peki bu durumda ne olur? şu olur; entry silinir, akabinde entrysi silinen kişi mesaj atar :( ben tanım yapmıştım ama, siz bi la havle çekersiniz, hayatınıza kaldığınız yerden devam edersiniz.

ps: verilen entry gerçektir, lakin sonunda yaşananlar hayal ürünüdür. evet.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol