bu bir savaş her iki taraftan da ölenler olur

independence
wikipedia’ya gore sava$in tanimi $u;

"savaş, ülkeler, bloklar ya da bir ülke içerisindeki büyük gruplar arasında gerçekleşen topyekün silahlı mücadele."

ortada bir ulkeye kar$i verilen mucadele yok. bloklar arasi silahli bir mucadele de yok. ortada buyuk gruplar arasi verilen silahli bir mucadele de yok, zira turk silahli kuvvetlerinin 5000(yakla$ik) ki$lik silahli bir teror orgutune kar$i vermi$ oldugu bir mucadele var.

dolayisi ile neresinden tutsan elinde kalan cumle.

silahli cati$malarda her iki taraftan da olenler olur, cumlenin asli bu $ekilde olmaliydi kaldi ki 24 askerimizin $ehit verildigi bir gunde boyle bir cumle kurmak, herhangi bir kavrami tanimlamaktan ziyade meydana gelen olayi kucumsemek ve "ne var yani, pkk’dan kimse ölmedi mi?" anlamli bir konu$ma yapmaktir. cumlenin icerigi sava$i yahut herhangi bir cati$mayi tanimlamaktan son derece uzak, zira bu cumle bir konu$manin icerisinde gecen bir cumle. konu$manin daha onceki cumlelerine ve sonraki cumlelerine baktigimiz zaman bireyin ne demek istedigini herkes son derece net bir $ekilde algilayacaktir.

amac ne demek istendigini anlamaktan ziyade koru korune bireyin savunuculugunu yapmaksa, ona soylenecek bir $ey yok. zihindeki du$unceleri sorgulamak lazim bu durumda.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol